Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

8przemyslaw

Forumowicz
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About 8przemyslaw

  • Rank
    Nowy

Dodatkowe pola

  • Województwo
    zachodniopomorskie
  • Auto
    Vcgts 1.8 122km 2003

Kontakt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Panowie czy jesteście mi w stanie podpowiedzieć co zrobić.... i czy te poduszki działają? najlepiej żeby nigdy nie były używane.. ale każdy wie że jest fajnie jak działają na 100 %. dziękuje za pomoc i podpowiedzi
  2. Witam Panowie Wczoraj po prostu tak sobie zaczęła mi się świecić lampka airbagów.. niestety nie mogę go usunąć op-com. nigdy nie było żadnej stłuczki... Auto VC 1.8 2003. GTS.
  3. dziękuje za informacje. będziemy sprawdzać,
  4. Witam Panowie.. wracając wczoraj z Belgii moje auto straciło moc na autostradzie.. na A2 jechałem max 60 km na godz.. i auto słabło.. zjechałem na parking. godz 1 w nocy.. a do domu 700 km.. problem okazał się z EGR. ( dobrze że miałem ze sobą zestaw kluczy ) odkręciłem zawór EGR i okazało mi się w nim takie coś - jakby ptaszki zrobiły mi gniazdo ale z metalu.. .. przesyłam zdjęcia. w nocy jeszcze miałem jakby biało- szarą pastę w takie ####, nie mogłem jej wyciągnąć . ale udało się ją pokruszyć i spadła do środka z powrotem. dzis jak zajrzałem do EGR było tylko samo gniazdo .. imageshack.com/a/img922/1332/rd7s6i.jpg imageshack.com/a/img924/3362/NQhaPT.jpg auto Vectra C 1.8 benzyna + lpg. Panowie czy ktoś z Was się na tym zna? wie od czego to może być. czy da się to naprawić? skąd takie nitki metalowe z zaworze? pomocy
  5. Witam Wszystkich. Panowie dziś zamontowałem tempomat. aktywowałem go w CIM, zestaw wskaźników oraz w silniku. czujnik sprzęgła też dołożony. i po przekroczeniu 30km/h tempomat się nie włącza. sprawdziłem w op comie co tam się kryje i pokazał mi się taki komunikat tzn. błąd: b3794-08 jak mogę to naprawić ? żeby wszystko działało i moje dodatkowe pytanie. czy jak zrestartuje CIM to czy nic złego się nie stanie z autem ? i może stać się cud i auto się naprawi ? ewentualnie jak dostać się do układu kierownicy żeby zobaczyć czy wszystkie styki są czyste tam do środka gdzie dochodzi końcówka tempomatu dziękuję za odpowiedzi wnoszące coś do tematu moje autko to Viki C 1.8 122km gts rok 2003 pozdrawiam
  6. tylko pytanie czy to jest na zimnym silniku czy na rozgrzanym ? jak zimny to powinny być większe obroty żeby nabierał mocy . a jak rozgrzany to po co ma trzymać obroty i brać więcej paliwa jak już tego nie potrzebuje , a klimatyzacja wyłączona. chyba że klima włączona to cały czas musi nad nią pracować
  7. Witam Was wszystkich serdecznie. Mam do Was pytanie odnośnie obrotów silnika. Klimatyzacje mam zawsze automatycznie włączoną i na biegu jałowym mam obroty silnika 900 - jest super a gdy wyłączę całkowicie klimatyzacje to obroty na jałowym biegu spadają do 600. i moje pytanie jest takie czy to normalne ? czy w Waszych super autkach dzieje się to samo z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedz wnoszącą coś do tematu
  8. Witam Was. czy ktoś z oplowiczów posiada op coma z interfejsem który posiada opcje body ?? proszę o odpowiedz na priv bądz na forum. z góry dziękuje.
  9. do lampki tylnej mam już podłączony kabel.... muszę się podpiąć teraz 3 z tylu do 4 kabli z przodu ..... w tym jest problem .
  10. wszystko widziałem, na schematach się nie znam, podsufitki też nie ściągnę żeby zobaczyć czy u mnie jest dodatkowy przewód, zdjęcia z postów wcześniejszych są niedostępne ( A do A , B do B ), po prostu pytam czy ktoś wie pod które kable się podpiąć aby to poprawnie działało. a kabli idących do oświetlenia jest 4.
  11. DZIĘKI, POSZUKAM TEGO KABLA W PODSUFITCE. a może ktoś ma zdjęcia albo wie jak mogę się podłączyć pod przednia lampkę ?
  12. Witam. Panowie potrzebuje Waszej pomocy. mam VC, mam zamontowana lampkę w podsufitce ( https://www.olx.pl/oferta/lampka-wewnetrzna-tyl-vectra-c-jak-nowa-plus-wtyczka-CID5-IDp4HRd.html taką o ) do której polutowałem kabel 3 żyłowy teraz nie wiem pod które kable podpiąć te żyły aby wszystko działało poprawnie ( chce się podpiąć pod kable w przedniej podsufitce ) dziś się podpiąłem kablami to wydawało mi się że wszystko działa.. otwieram drzwi kierowcy lampki sie zapalają wszystko działa włączanie wyłączanie lampki, nawet razem gasły. natomiast jak otworzyłem drzwi pasażera przednia lampka się zapaliła tylna już nie. włączyłem silnik to na przełączniku neutralnym tylna lampka się świeciła cały czas,. posiadacie zdjęcia jak u Was to wygląda lub wiecie pod ktore kable dokładnie trzeba się podpiąć ?? z góry dziękuje za pomoc
×
×
  • Create New...