Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Bablich

Forumowicz
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Bablich

  • Rank
    Nowy

Informacja o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Skąd
    Wrocław

Dodatkowe pola

  • Województwo
    dolnośląskie
  • Auto
    Signum Z19DTH

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Signum ZDTH Witam, straciłem cały płyn hamulcowy. Próbuje odpowietrzyć układ hamulcowy, ale pedał cały czas wpada w podłogę. Pytanie do was jak odpowietrzyć pompę abs? Pewnie po całkowitej utracie płynu należy najpierw odpowietrzyć pompę abs, a dopiero później układ hamulcowy. Proszę o pomoc co i jak powinienem zrobić.
  2. Witam, świeci mi się kluczyk. Sprawdziłem błędy: U2142 - Mag. CAN - brak łączności z czujn. prędk.obr. wokół osi pion. (YRS) (00) - Obecny U2105 - Brak komunikacji magistrali CAN z modułem sterującym silnikiem (00) - Obecny U2143 - Mag. CAN - brak łączności z czujnikiem kąta obrotu kierownicy (SAS) (00) - Obecny Niby kasuje opcom'em, ale po ponownym włączeniu zapłony znowu wracają. Pojawiają się trzy na raz. Nie mam innych błędów. Proszę o pomoc.
  3. Cześć pisałeś ostatnio o problemie z bezpiecznikiem 22 w sumie wyszło na przekaźnik w kabinie. Napis czy to jest bezpiecznik pod maską czy w kabinie? dzięki

    1. mar1marcin

      mar1marcin

      Cześć to był przekaźnik w kabinie.

      Na załączonym foto to ten żółty.

      image.png.fb525e79f9d5a53ae004f7d883ebcfb6.png

    2. Bablich
  4. chodzi o to ze nie pokazuje zadnych wartosci same kreski...
  5. Niestety właśnie wg tego filmiku robilem i nic. W blokach pomiarowych opcom w ogóle nie widzi zadnych wartosci...
  6. Witam. Wyskakiwal mi blad o braku komunikacji z tylnym czujnikiem na wahaczu i blad kalibracji. Ok. Wymieniłem czujnik na wahaczu. Błedu nie ma. Natomiast nie moge dokonać kalibracji. B1001-42. Jak wejde w opcoma to nie pokazuje mi żadnych wartości. Proba resetowania potem programowania i kalibracji nie pomaga. Tak jakby nic nie widział. Prosze o pomoc.
  7. Witam, potrzebuje wiedzieć pod jaką tarcze są te zaciski?
  8. Spróbuję jutro jak słońce wyjdzie. Moze pomoże...
  9. Wlasnie to zrobiłem. Wymienilem zarówki na nowe i nic.
  10. Witam. Wyskakuje mi na ekranie komunikat o braku lewego i prawego stopu. Światła mimo to dzialaja. Gdzie szukać przyczyny.
  11. No nie zwróciłem uwagi, że to DT..... najlepiej byłoby upewnić się i ustawić GMP i zobaczyć jak wtedy ustawią się znaki na kole.
  12. nie rozumiem w czym problem. kupic zestaw do rozrzadu na allegro. wkrecic blokade na walek rozrzadu. jak wskoczy w swoje miejsce to nie bedzie mozna ruszyc w prawo ani w lewo. zakladasz dolna blokade i juz.
  13. Witam, wiem, że temat wałkowany już wiele razy, ale niestety przeleciałem już tyle stron o tym temacie na forum na YT na innych forach i nie znalazłem satysfakcjonującej porady. Oczywiście pedał podmieniany na sprawny, sterownik również, skrzynka bezpieczników sprawdzona (ścieżki posprawdzane, piny podoginane i wyczyszczone), wtyczka pedału gazu również podoginane wtyki i wyczyszczone, wtyczka komputera również, wyczyszczone wszystkie masy w samochodzie... i co i dalej to samo. Proszę o podpowiedź jak idą kable od tego jeb....ego potencjometru to zamontuje nowe. Już mam dość tego uciążliwego błędu.
  14. Właśnie mam taśmę urwaną jak na zdjęciach wyżej. Możecie dokładniej jakich pinów szukać i złączki?
×
×
  • Create New...