Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

Deadward

Forumowicz
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Deadward

  • Rank
    Nowy

Dodatkowe pola

  • Województwo
    łódzkie
  • Auto
    vectra b 1.8 16v 99r
  1. Witam, czy gdzies ta porada jest jeszcze dostepna?? Wyskakuje mi brak strony Mam ten sam objaw
  2. To nie bede zakładał nowego tematu tylko tu sie dopisze. Podejrzewam że mój X18XE1 powoli kończy żywot(strasznie chrobocze i stuka) więc zastanawiam się nad zmianą silnika. Czy moglibyście mi podpowiedzieć jaki silnik mógłbym wsadzić poza x18xe1? Zastanawiałem się czy np jakiś silnik od Vectry C z większą mocą by pasował. A może wiecie jaki konkretny silnik mocniejszy jak 115km można wsadzić w moją Viki? tak zauwazyłem taki silnik Z18XER (czy to by pasowało?) generalnie SWAP na wyższą moc interesuje mnie z ciekawości - temu pytania i pytanie z innej beczki- ile może kosztować remont x18xe1? Bo może lepiej spróbować go naprawić jak swapować?
  3. A czy ktoś może powiedzieć gdzie znajduje się mocowanie masy z tyłu w bagażniku? tylko błagam o łopatologiczne opisanie miejsca
  4. Witajcie. Mam problem z moja VB. Od pewnego czasu zauwazylem ze kiedy wlaczam kierunkowskaz lub awaryjne, przygasaja mi wyswietlacze. Dodatkowo w rytm kierunkowskazu fluje mi nawiew- zwalnia i przyspiesza. Problem pojawil sie ok 3 tygodni temu. W miedzyczasie wymieniany byl alternator i problem nadal jest (alternator z powodu uszkodzenia sprzegielka). Nie wiem tez czy to moze miec cos wspolnego ale przestalo mi dzialac rowniez oswietlenie drzwi, oswietlenie na suficie jest mocno przycmione i nie dziala mi swiatlo stopu (srodkowe na suficie) z pozostalymi swiatlami wszystko jest ok. Nie przygasaja ani tylne ani przednie. Sprawdzalem polaczenie masowe pod maska przy kolumnie macphersona zaraz nad zbiorniczkiem plynu chlodzacego. Oczyscilem je, podobnie oczyscilem kleme i styk od przewodu akumulator-listewka masowa wymieniona wyzej przy macphersonie. Jesli ktos ma jakies pomysly albo podpowiedzi, bylbym wdzieczny. Aha, sprawdzalem bezpieczniki i niby wszystko ok. W filmiku pod koniec wylaczylem awaryjne i wlaczylem kierunkowskaz
  5. Ireneusz, a tak na przyszlosc- gdyby to bylo sprzegielko to alt do wymiany czy cos innego?
  6. Sprawdzilem. Dokrecilem rolki i napinacz i jest git. Ustapilo. Ale dziekuje za pomoc i za filmiki
  7. Po pracy sprawdze. Mam nadzieje ze nie bedzie za ciemno juz. Gdyby to bylo to, co zrobic?
  8. No ale przeciez bez paska nie odpale silnika :-/
  9. Przepraszam jesli nje to miejsce ale jestem w pracy i nie mam jak przejrzeć forum. Mam problem. Zauwazylem u siebie stukanie w okolicach rozrzadu. Nadmienie ze rozrzad wymieniany 2 tyg temu. Zrobione ok 3.5 tys km od wymiany. Jesli ktos cos podejrzewa prosze o info. Pozdrawiam
×
×
  • Create New...