Jump to content
XXX ZLOT

NOWY TEMAT - NOWY OŚRODEK

ZAPRASZAMY DO REZERWACJI

https://forum.vectraklub.pl/forum/329-xxx-zlot-vkp-20-23062019/

 

 

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

peter82

Forumowicz
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About peter82

  • Rank
    Nowy

Dodatkowe pola

  • Województwo
    łódzkie
  • Auto
    Vectra B 1.6 16V

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. No i dzisiaj rano chce zapalić na podłączonym czujniku wału i d***, kreci nie zapala. Odłączyłem jak poprzednio i o dziwo też nie chce zapalić. Po prostu rewelacja. Mam już dosyć
  2. Nie nowe, używane, ale oryginalne Siemens
  3. Przeczytałem wszytskie posty dotyczące błędu P0352. Ale zaden nie pomógł nawet w ułamku w mojej sytuacji. Będę inoformował na bieżąco, nawet jak trafi na wage za 0.5zł z kilograma hahaha Ale wszystkie sugestie, rady, itp są miło widziane
  4. Kupowałem nową cewkę " Meteor ". Gość mówił że sporo sprzedają i reklamacji nie mają. Aż mi się nie chce wierzyć , że jest wadliwa. Ale podjadę, kupię ewentualnie, używaną ale oryginał na szrocie. Mam taki koło siebie, ceny śmiechu warte i w razie co, nie żal do kosza wywalić
  5. Założe jeszcze starą. Tylko pytanie dlaczego po odłączeniu czujnika wału, auto odpala, a z podpiętym już nie ?? ( to znaczy za 1 szym razem na zimnym pali, potem już tylko z popychu ? )
  6. Na wstepie proszę nie usuwać tematu, gdyż inne przeczytałem, zrozumiałem i nie pomagają w moim problemie. Wymieniony czujnik wałka rozrządu, czujnik wału korbowego, cewka, świece + kable. Auto zapala na zimnym silniku, ale po zgaszeniu już zapalić nie chce. Pomaga tylko odpięcie czujnika wału, wtedy świeci się błąd, kręci kilka razy ale zapala. Ręce mi już opadają i nie wiem co jest przyczyną. Czujniki ori Siemensa. Cewka Meteor, świece Bosh, kable siliconowe. P.S: No i non stop błąd P0352
  7. U mnie w 1.6 16V dzieją się cuda. Błąd 0352, wymieniona cewka, kable, świece. Nic nie pomogło. Wymieniony czujnik wałka i wału, oczywiscie na oryginały siemensa. I nadal to samo. Zimny po nocy zapala jak ta lala, potem po zgaszeniu juz zapalić nie chce. Odłaczylem czujnik wału, i o dziwo pokrecił ze 3 razy i zapaliła. Ale z podpietym ni chu chu. Bład 352 cały czas jest. Pomóżcie bo ją chyba podpale
  8. Witam. Jakiś czas temu wyskoczył błąd P0351. Auto zapalało idelanie po nocy, do pierwszego zgaszenie. Potem już tylko chodził na 2 cylindrach, Wymieniłem cewkę, świece, kable + czujnik położenia wałka Teraz auto zapali ok, ale równieź do pierwszego zgaszenia. Potem już tylko kręci, ale nie chce zapalić. Paliwo dostaje, iskra jest, pompa sprawna. Zapala tylko na popych. Wiem że tak nie można ale tylko tak udaje się ją zapalić. Pomóżcie w czym szukać przyczyny !!!
  9. Witam. Chciałbym trochę ulepszyć system audio w Viki, tylko nie wiem od czego zacząć. Że radio to wiem. Ale jakie głośniki polecacie na przód i tył. Coś ze średnie półki, bez wzmacniacza
  10. Nic mi to nie dało, szczególnie w mojej sytuacji. Tak jak powiedziałem - pierścienie na dwóch tłokach wymienione, na dwóch zostały stare bo były ok. Ewidentnie przyczyną są właśnie te 2 , albo nie wiem co
  11. Witam. Vectra B 1.6 16V 1998r. Silnik przeszedł gruntowny remont. Zdjęta głowica, wymienione 2 zawory ( bo były wypalone ) uszczelniacze zrobione. Na 2 tłokach wymienione pierścienie, wszystko w dobrym zakładzie co zajmuje się głowicami. Niestety jest jedno ale. Auto odżyło, ale bierze olej - około 2l 1000km - co jest dziwne. Niby nie dymi, rano po zapaleniu nie kopci. Gdzie tu szukać przyczyny ? W 2 tłokach na których nie wymieniłem pierścieni ? Tylko wtedy rano po odpaleniu powinna kopcić ?!
×
×
  • Create New...