Jump to content

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

mtek

Forumowicz
  • Content Count

    75
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mtek

  • Rank
    Nowy

Dodatkowe pola

  • Województwo
    warmińsko-mazurskie
  • Auto
    Opel Vectra B

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Witam serdecznie. Od jakiegoś czasu mam dziwny problem CHYBA z hamulcami. Tak mi się wydaję. Problem wygląda następująco. Podczas jazdy ciągle słychać dziwne piszczenie, jakby podczas jazdy coś ocierało nie wiem czy to klocki czy coś innego. Im szybciej jade tym "szybciej" piszczy. Wcisnę hamulec przestaje. Puszczam hamulec znowu piszczy. Dodam, że gdy wcisnę ręczny to też przestaje a po puszczeniu znowu piszczy więc to chyba coś z tyłu? W załączniku jest nagrane mp3 z tym piszczeniem. PROSZE O POMOC MOV_0373.mp3
  2. Czytałem spoko Tylko dlaczego uruchamia się mały wentylator a duży nie ? Wygląda na to, że termowłącznik jest ok skoro mały się uruchamia. Problem będzie z kablami wentylatora jest coś pomieszane ?
  3. Witam. Moja Vectra czasem łapie duże temperatury i nie chce się schłodzić. Zauważyłem, że działa tylko przedni wentylator na chłodnicy klimatyzacji i pewnie to jest powodem. Sprawdziłem wentylator na krótko działa, w dolnej wtyczce jak spiołem dwa styki to też uruchomił się nawiew w samochodzie czy to okej ? Jechałem ostatnio na klimatyzacji i po włączeniu klimatyzacji wentylator główny się załączył i gdy temperatura była wyższa to włączył się drugi bieg i ładnie to schłodziło silnik. Gdy mam np 95st silnik to gdy włącze klime to wtedy główny wentyl się nie uruchamia, tylko gdy jest
  4. Mam klime, gdy uruchamiam klime chodzi tylko ten na klimatyzacji. Na krótko wentyl główny chodzi. Więc czy czujnik na chłodnicy do wymiany ? Mimo, że na klimie chodzi a główny nie to może być walnięty ten czujnik ?
  5. Czy jeśli chodzi wentylator na chłodnicy klimatyzacji a na chłodnicy silnika nie to czy czujnik może być uszkodzony skoro chodzi 1 wentylator?
  6. Czy jeśli chodzi wentylator na chłodnicy klimatyzacji a na chłodnicy silnika nie to czy czujnik może być uszkodzony skoro chodzi 1 wentylator?
  7. Ponieważ się grzał. Pompa wody, płyn itp są nowe (5tys km) Mam pytanie Czy jeśli chodzi wentylator na chłodnicy klimatyzacji a na chłodnicy silnika nie to czy czujnik może być uszkodzony skoro chodzi 1 wentylator?
  8. Czy jeśli chodzi wentylator na chłodnicy klimatyzacji a na chłodnicy silnika nie to czy czujnik może być uszkodzony skoro chodzi 1 wentylator?
  9. Tylko że ten mały wentylator chodzi, wyłączy się potem znowu się uruchamia. Czy termowłącznik może być uszkodzony skoro mały działa a duży nie ?
  10. Zauważyłem, że jak temperatura była około 110st to ten główny wentylator nawet nie ruszył, działa tylko ten mały z przodu. Czy to może być termowłącznik ? Czy jeśli jeden wentylator startuje to termowłącznik jest sprawny ? Czy ten wentylator może być winą rośniętej temperatury ? Tylko dlaczego raz jest ok a raz nie mimo, że ten wentyl nie chodzi ?
  11. Sprawdzalem chlodnice i jest cala goraca... Zauwazylem ze wentylator na chlodnicy wogole nie startuje ten glowny. W serwisie kazali wymienic termowlacznik. Tylko czemu bylony raz dobrze a raz nie skoro wentylator ciagle nie dziala?
  12. Płyn chłodniczy nowy, pompa wody jest nowa , termostat najpierw sam wkład wymieniłem - nadal problem. Wymieniłem znowu termostat cały z obudową i ten sam problem więc raczej termostat wykluczam chyba, że mam pecha i drugi wadliwy
  13. Wymienilem caly termostat i z bylo okej rowniutko 90st i potem zaczela temperatura rosna 95 st potem az pod 100 spadlo so 93 i tak falowalo. Czasem jest okej a nagle rosnie. Wiecie co jeszczemoze byc problemem ? Dzisiaj jechałem do pracy i było okej a czasem jadę i nagle rośnie co to może być, że tak losowo działa ? Jednym razem ladnie 90st a przy dluzwzej trasie przy wiekszej predkosci temperatura 95st wjechalem.do garazu temperatura 110st zaraz spadla , na drugi dzien krotka trasa juz okej. Moze mial ktos podobny problem i pomoze?
×
×
  • Create New...
UP