Jump to content

W dniu dzisiejszym został odblokowany i oddany z powrotem do użytku garaż dla klubowiczów VKP

Znajdziecie go w menu pod nazwą Garaż lub pod linkiem:

https://forum.vectraklub.pl/garage/

Pozdrawiam Admin

Welcome to Vectra Klub Polska

Guest Image

Welcome to Vectra Klub Polska , like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Vectra Klub Polska by signing in or creating an account.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members.

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Past hour
  2. Opcomem możesz podejrzeć jaki błąd tam jest zamrożony, zakładka read freze 😉 czy jakoś tak...
  3. Today
  4. Raczej nie podejdzie, bo inne nr GM chociaż częstotliwość ta sama. Ale głowy nie dam.
  5. Masz zamrozoną ramkę i stąd błąd przy odpaleniu, ja tak miałem, błędu nie było a na zegarkach wyświetliło. Przy odczycie zamrożonej ramki wyskoczy Ci co jest...
  6. Wyłącznie po to by lepiej widzieć, miałem różne żarówki osram philips i jakoś nie dały efektu
  7. podeslij go to naprawie nie musi to byc przekaznik
  8. @wika dla Ciebie...nad ranem
  9. Biorąc pod uwagę bycie na forum klubowiczów....to będę we wrześniu
  10. Wybacz, dzień weeknedowy. Na grzyba Ci HID?
  11. Yesterday
  12. Ori xenon? Zbyt drogo 😕 nie opłaca się trochę. Jestem w UK tu xenon by wyszedł połowę wartości auta
  13. Jakby co, to dzień dobry WiM :)
  14. Jako stary posiadacz HID, zrób ori
  15. Jako stary posiadacz HID, zrób ori
  16. W poprzednim autem też jeździłem na hid i nikt nic nie mrugal że oslepiam a widoczność lepsza, próbowałem już różnych żarówek i się średnio nadaja Teraz planuje założyć spryski
  17. W poprzednim autem też jeździłem na hid i nikt nic nie mrugal że oslepiam a widoczność lepsza, próbowałem już różnych żarówek i się średnio nadaja
  18. Załóż i sprawdź - będziesz pionierem.
  19. I ja się nie dziwę WiM :)
  20. ebia, bo druciarstwo. Nie sam to robiłem, ale jest ok
  21. 1- Kable rozumiem że wychodzą z pieca i idą do zwrotnic a później to już norma tweetery i drzwi? 2- kanał 3,4 to mostek na suba? To teraz napiszę co ja widzę a Ty późnej przemyślisz i dasz znać... fota 2 przelacznik 2/4 chanel o ile mnie wzrok nie myli powinien być WYciśnięty żeby piec grał na 4 kanały. Dalej, filtry na kanał 1 i 2 lpf off hpf on - tu widzę jest ok ale na 3 i 4 wygląda że uruchomiłeś obydwa filtry więc to masz do sprawdzenia. Jeśli jest to mostek na suba wyłącz hpf. Nie mogę znaleźć co właściwie gra- o jakim subie mówimy? 1o cewkowy czy dwu? Reszta kabli wygląda ok ale ewentualnie możesz jeszcze sprawdzić czy kable głośnikowe aby na pewno idą plus do plusa głośnika i minus do minusa. Warto zerknąć bo czasem taka mała pomyłka odwróci fazę głośnika i np w przypadku suba będzie rozczarowanie. Tyle w tej chwili ode mnie Ile par wyjść rca dodano do radia? Jak 2 to podepnij pod obydwa kable pod odpowiednie kanały na piecu a od seryjnej instalacji odepnij kostkę od głośników
  22. Ja dopiero dziś założyłem zobaczymy jak będzie to się sprawować, czemu ebia?
  23. Po dzisiejszym dniu chce się poddać. Wykonałem nowy przewód masy, krótki na 20cm z wykknanym otworem w podłodze i skręconym śrubą m8. Oczywście wszystko wyczyszczone do gołej blachy wraz z nakrętką i śrubą. Kabel o takim samym przekroju jak ten od plusa. Dokupiłem nowy przewód RCA firmy Lightning audio 1metr. Uporządkowałem kable, zakułem końcówki, skręciłem i godzinę męczyłem się z ustawieniami wzmacniacza. Opiszę co teraz jest "grane" : 1-odłączyłem całkowicie subwoofer ponieważ nie słychać go! Wcześniej coś tam odżył ale nie miałem włożonej tylnej kanapy, teraz po jej montażu z bagażnika nie dochodzą basy. 2-Głośniki w drzwiach wygrzały się i grają teraz bardzo dobrze, tył odłączyłem ale niestety na tylnej kanapie teraz jest nudno... 3-nie ma już szumów od alternatora ale głośne uderzenia podczas załączenia Remote i jego wyłączenia, pozostały. Są one na tyle glośne, że boje się o głośniki czy aby nie zepsują się. 4- Jak nie mam wpiętego kabla RCA to tylne głośniki w drzwaich(seryjne)grały pięknym, niskim basem, natomiast jak tylko wpiąłem jeden kabel RCA to tył wyciszył się i znikł całkowicie bas w tylnych głośnikach-czy takie zjawisko jest normalne? Dodam, że mam tylko jeden kabel RCA tetaz podpięty czyli dwa kanaly są zajęte we wzmacniaczu. Poniżej foto z ustawieniami. Zerknijcie proszę czy nie popełniłem jakiegoś błędu z włączeniem czegokolwiek i wpięciem RCA. Jedno ze zdjęć posiada jest wpięty kabel do subwoofera. Teraz jest odpięty. Jestem sfrustrowany faktem, że subwoofer nie gra, czy coś jest nie tak u mnie lub jest to możliwe przy takim małym subwooferze?
  24. @odorek i tak pała oddziałowa działa 😂
  25. Koledzy i tak mnie ebią, ale mam HID-y. Nie mam jak Tobie pokazać jak działają. Mam bez R
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...