Użytkownik MrSpike dnia pon, 30 lip 2007 - 13:54 napisał
Moja ortografia jest jaka jest

Nie używanie polskich znakow i wielkich liter (wielka litera to np. A B C D, duża litera = l, t, d, k) jest zabiegiem cholernie skracającym czas pisania i nie zamierzam z tego rezygnowac
[...]
Nie wydaje Ci się, że w tym momencie wybiórczo traktujesz błędy ortograficzne? Mnie w szkole uczono, że pisanie bez polskich ogonków jest błędem tak samo jak pisanie małymi literami początków zdań i wymagających tego wyrazów.
To, że nie jestem polonistą to też widać po moim nazewnictwie liter wielkich i dużych

.
[...]
zwłaszcza, że piszę dość sporo (nie na tym forum). Nie zamierzam tracić czasu w trakcie pisania sięgając do klawiszy shift czy alt. A chyba jasnym sie wydaje różnica miedzy "który" a "ktury".
[...]
Wg mnie to, że piszesz dużo i nie chcesz tracić czasu ani Ciebie ani innych nie usprawiedliwia. Równie dobrze może powiedzieć ktoś inny, że pisząc "f sbosup nastempujoncy pisze szupciej" i używa Twojego argumentu, czyli nie powinieneś mu edytować postów.
[...]
Z resztą mój pierwszy post miał być tylko informacją o moich zamiarach na forum i namową do współpracy innych modów, a nie dyskusją, czy to się komuś będzie podobać

Co będziesz robił Ty i inni moderatorzy - "Wasza sprawa" (celowo w pazurkach). Nie mogę, ba, nawet
nie wolno mi nikogo do niczego zmuszać! Jedynie co mogę to wyrazić tu
swoją opinię na ten temat i próbować
prosić innych o zastosowanie się do prawideł
pełnej ortografii, zwłaszcza wtedy gdy ktoś inny porusza temat poprawnego pisana.
"Wasza sprawa" - tak do końca nie Wasza ale Nas wszystkich czytających to forum, czyli tak do końca nie wiadomo ile osób.
Użytkownik Teles edytował ten post 30 lipiec 2007 - 17:57