Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

komunikat na komputerze


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
45 odpowiedzi na ten temat

#1 zybi

zybi
  • Forumowicz
  • 1 postów
  • Dołączył:07 lis 2008
  • Województwo:UK
  • Auto:vectra 1,9 tcdi 150

Napisany 13 sierpień 2009 - 18:32

Witam wszystkich!
Proszę o pomoc w postaci informacji.
W mojej V c 1,9 2004 od niedawna wyświetlaczu pokazuje się informacja "Autoalarm sprawdzanie".
Wszystkie zamki działają poprawnie i alarm (chyba) też.
Czy są jakieś punkty szczególne aby poprawnie sprawdzić alarm i ewentualnie usunąć przyczynę tego komunikatu?
A może ktoś ma instrukcję obsługi fabrycznego alarmu?
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam Zybi.

Edytowany przez zubek73, 14 wrzesień 2009 - 13:55.
łącze tematy bo to to samo/ zubek

  • 0


#2 worek888

worek888
  • Forumowicz
  • 17 postów
  • Dołączył:26 lis 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:opolskie
  • Auto:Vectra C 3.2 V6

Napisany 05 wrzesień 2009 - 16:48

Hej wyświetla mi się na komputerze przy każdorazowym odpalaniu kontrolka "check safeguard" z czym to może być związane???
  • 0

#3 evox

evox
  • Forumowicz
  • 43 postów
  • Dołączył:04 gru 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Pionki
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Vectra C Elegance 2,2 DTI 16V

Napisany 05 wrzesień 2009 - 17:00

Hej wyświetla mi się na komputerze przy każdorazowym odpalaniu kontrolka "check safeguard" z czym to może być związane???


Witaj ,

Posprawdzaj czy wszystkie zamki masz podomykane na 100%, może śmieszne ale jednak. Kiedyś miałem tak, że klapy bagażnika nie domknołem i tak jeździłem, a komunikat na kompie mi sie wyświetlał.Oczywiście w tym czasie kilkanaście razy zamykałem samochód pilotem.
  • 0

#4 Hanys

Hanys
  • Klubowicz
  • 145 postów
  • Dołączył:29 sie 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Imielin
  • Województwo:śląskie
  • Nr klubowy:719
  • Auto:Opel Vectra Zender 2.2
  • Oddział VKP:Śląski

Napisany 05 wrzesień 2009 - 17:17

Hej wyświetla mi się na komputerze przy każdorazowym odpalaniu kontrolka "check safeguard" z czym to może być związane???




Najlepszym rozwiązaniem dla ciebie byłoby podpięcie pod komputer.Dokładne tłumaczenie tego komunikatu to SPRAWDZ ZABEZPIECZENIA
  • 0

#5 zubek

zubek
  • Moderator
  • 23561 postów
  • Dołączył:29 lip 2004
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:WWL
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:300
  • Auto:VC/03/Y22DTR/SW
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 05 wrzesień 2009 - 17:20

to jest komunikat błędu autoalarmu
  • 0

#6 krystian8

krystian8
  • Forumowicz
  • 514 postów
  • Dołączył:23 paź 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:zielona góra / uk portsmouth
  • Województwo:lubuskie
  • Auto:zafira b 150 - brak egr, dpf, klap wirowych

Napisany 06 wrzesień 2009 - 23:15

witam
podepne sie pod temat
mam to samo ale do puki nie wyciagne kluczyka ze stacyjki to moge właczac i wyłaczac i ten komunikat sie nie zapali ,ale jak wyciagne kluczyk to odrazu sie swieci
zadnych problemów z alarmwm nie mam centralny działa ok. jak myslicie co to jest
  • 0

#7 Saleen

Saleen
  • Forumowicz
  • 4 postów
  • Dołączył:17 lut 2009
  • Województwo:dolnośląskie
  • Auto:VectraC/Nissan200sx(S13)/Bmw e39 525 TDS

Napisany 09 wrzesień 2009 - 21:37

witam
podepne sie pod temat
mam to samo ale do puki nie wyciagne kluczyka ze stacyjki to moge właczac i wyłaczac i ten komunikat sie nie zapali ,ale jak wyciagne kluczyk to odrazu sie swieci
zadnych problemów z alarmwm nie mam centralny działa ok. jak myslicie co to jest

Moze to glupie ale ja bym sprawdzil baterie w pilocie. Mialem tak w BMW.
  • 0

#8 krystian8

krystian8
  • Forumowicz
  • 514 postów
  • Dołączył:23 paź 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:zielona góra / uk portsmouth
  • Województwo:lubuskie
  • Auto:zafira b 150 - brak egr, dpf, klap wirowych

Napisany 13 wrzesień 2009 - 21:05

witam
wymienilem baterie ale to ni nie pomogło wiec zostanie sprawdzenie błedów
  • 0

#9 SIG_MAN

SIG_MAN
  • Klubowicz
  • 2061 postów
  • Dołączył:11 paź 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Z choinki się urwał...
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:683
  • Auto:SIG&VC modyfikowane genetycznie
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 14 wrzesień 2009 - 11:32

Wymieniałeś coś w aucie? Rozpinałeś jakies kable?
Jakiś element się nie dogadał z alarmem bądź nie ma połączenia.
Jak ja wypiąłem moduły w drzwiach miałem to samo !!!

KN


Witam wszystkich!
Proszę o pomoc w postaci informacji.
W mojej V c 1,9 2004 od niedawna wyświetlaczu pokazuje się informacja "Autoalarm sprawdzanie".
Wszystkie zamki działają poprawnie i alarm (chyba) też.
Czy są jakieś punkty szczególne aby poprawnie sprawdzić alarm i ewentualnie usunąć przyczynę tego komunikatu?
A może ktoś ma instrukcję obsługi fabrycznego alarmu?
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam Zybi.


  • 0
Dodany obrazek Bordowy diabeł... klik klik

#10 kocour_easy

kocour_easy
  • Forumowicz
  • 23 postów
  • Dołączył:21 cze 2009
  • Województwo:dolnośląskie
  • Auto:Vectra C

Napisany 09 październik 2009 - 23:06

Dzen dobry,
juz tydzen mam ten sam problem. Po odpaleniu samochodu sie mi pojawia "Check Safeguard". Szukalem v OP-COMie bladu a nic mi niepokazal. Niewiem kdzie szukacz blad ze jest cosz nie tak. Mozna jakisz bezpecznik sie spalil. Jest kdziesz opis wsystkych bezpecznikow do czego jsou??
Dzenkuje za odpowiedzi.
  • 0

#11 zubek

zubek
  • Moderator
  • 23561 postów
  • Dołączył:29 lip 2004
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:WWL
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:300
  • Auto:VC/03/Y22DTR/SW
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 10 październik 2009 - 07:26

Mozna jakisz bezpecznik sie spalil. Jest kdziesz opis wsystkych bezpecznikow do czego jsou??

na forum jest opis bezpieczników - poszukaj
ale to nie bezpiecznik
  • 0

#12 kocour_easy

kocour_easy
  • Forumowicz
  • 23 postów
  • Dołączył:21 cze 2009
  • Województwo:dolnośląskie
  • Auto:Vectra C

Napisany 29 maj 2011 - 01:23

Dzen dobry,
juz tydzen mam ten sam problem. Po odpaleniu samochodu sie mi pojawia "Check Safeguard". Szukalem v OP-COMie bladu a nic mi niepokazal. Niewiem kdzie szukacz blad ze jest cosz nie tak. Mozna jakisz bezpecznik sie spalil. Jest kdziesz opis wsystkych bezpecznikow do czego jsou??
Dzenkuje za odpowiedzi.


Witam,
znalazlem v Op-comie w Modulu kontroli nadwozia - BCM, Status wybicia szyby- Nie okey. Mam VC kombi i patrzilem na tylne boczne szybe i zkojarzilem, ze konektory na obych 2 stronach jsou wylamane. Da sie jakosz dacz do tych konektoruw odpornik aby niewyskakowal ten blad?
Dzenki
  • 0

#13 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1822 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 29 maj 2011 - 07:52

Możesz zewrzeć na krótko,przewodem.
  • 0

#14 Econ

Econ
  • Klubowicz
  • 548 postów
  • Dołączył:06 sie 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:887
  • Auto:Vectra C 1.9 DTH 2007 i Corsa C 1.4 16V
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 29 maj 2011 - 08:07

albo bezpiecznikiem
  • 0

#15 furgus

furgus
  • Forumowicz
  • 142 postów
  • Dołączył:10 lip 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:Omega 2.5 DTI

Napisany 13 listopad 2011 - 21:32

Witam.
Odświeżam temat komunikatu "Check Safeguard"

Baterie w pilocie wymienione.
Wszystkie drzwi i klapa bagażnika zamykają się
Błędów Op-com nie pokazuje.

Czy koledzy z poprzednich postów poradzili sobie z problemem?
  • 0

#16 Ali1979

Ali1979
  • Forumowicz
  • 201 postów
  • Dołączył:01 lip 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Legionowo
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC '06 1.9 150KM OPC Line - combi

Napisany 14 listopad 2011 - 14:36

Witam.
Odświeżam temat komunikatu "Check Safeguard"

Baterie w pilocie wymienione.
Wszystkie drzwi i klapa bagażnika zamykają się
Błędów Op-com nie pokazuje.

Czy koledzy z poprzednich postów poradzili sobie z problemem?


na sąsiednim forum znalazłem podobny temat
http://forum.vectra-...ead.php?t=81424
u siebie w aucie mam identyczny problem czyli po odpaleniu auta wyskakuje komunikat "autoalarm sprawdzanie" wychodzi na to że u mnie jest to problem właśnie z przednia boczną szybą, a raczej prawdopodobnie brakiem czujnika na szybie, ponieważ jest ona wymieniona (jeszcze przez poprzedniego właściciela).
Ciekawi mnie tylko jakie to ma konsekwencje to znaczy czy autoalarm pracuje poprawnie(rozumiem że nie zawyje po wybiciu tej szyby)?
Może ktoś wie jak to naprawić, to znaczy czy da się ten czujnik wymienić, czy trzeba wymieniać całą szybę na taką z czujnikiem?
  • 0

#17 siemor

siemor
  • Forumowicz
  • 5 postów
  • Dołączył:02 paź 2011
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:łódź
  • Województwo:łódzkie
  • Auto:opel vectra 1.9cdti 150km

Napisany 12 listopad 2012 - 21:58

Od roku miałem ten sam problem z komunikatem błedu alarmu na kompie. Ale w sobote postanowiłem zakupic nowy akumulator ponieważ fabryczny już poprzedniej zimy ledwo dawał rade i ku mojemu ździwieniu po odpaleniu na nowym akumulatorze bład znikł. I jak narazie sie nie pojawia. Widzocznie stary aku musiał dawac zaniskie napiecie gdzieś (tak mi się wydaje). Nie potrafie tego wytłumaczyć ale u mnie wymiana aku pomogła. :-D

Edytowany przez siemor, 12 listopad 2012 - 22:36.

  • 1

#18 killer19

killer19
  • Forumowicz
  • 26 postów
  • Dołączył:28 lip 2012
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:Vectra C 04' 1,9 120

Napisany 08 kwiecień 2013 - 18:28

Witam! mam podobny problem z komunikatem "check safeguard" z tą różnicą że nie mogę otworzyć jednej tylnej szyby. Wszystkie są elektrycznie opuszczane i wszystkie oprócz jednej działają. Może ktoś podpowie co to może być? Czy tylko podpięcie pod kompa wyjaśni sytuację? Pozdrawiam
  • 0

#19 xpirat

xpirat
  • Forumowicz
  • 8067 postów
  • Dołączył:06 sie 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:koło UK- Podkarpackie
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:Vectra C / Audi A5 TDI S Line 2010

Napisany 08 kwiecień 2013 - 20:18

Witam! mam podobny problem z komunikatem "check safeguard" z tą różnicą że nie mogę otworzyć jednej tylnej szyby. Wszystkie są elektrycznie opuszczane i wszystkie oprócz jednej działają. Może ktoś podpowie co to może być? Czy tylko podpięcie pod kompa wyjaśni sytuację? Pozdrawiam


ten błąd o alarmie nie ma nic do tylnej szyby
  • 0

#20 killer19

killer19
  • Forumowicz
  • 26 postów
  • Dołączył:28 lip 2012
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:Vectra C 04' 1,9 120

Napisany 11 kwiecień 2013 - 11:53

aha, myślałem że ma to jakiś związek

a jednak ten błąd "coś" ma do szyby. Nie zawsze wyskakuje błąd check safeguard, jeśli pojawi się błąd to szyba tylna nie działa, a jeśli nie ma błędu to szyba oczywiście działa....
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_