Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

schemat bezpieczników w vc


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
41 odpowiedzi na ten temat

#1 slawek3178

slawek3178
  • Forumowicz
  • 93 postów
  • Dołączył:23 lut 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Małopolska
  • Województwo:małopolskie
  • Auto:opel vectra c 2.2 DTI GTS

Napisany 26 marzec 2009 - 17:35

Witam ma ktoś może rozpiskę bezpieczników do vectry c 2.2 dti 2004 rocznik?
  • 0


#2 analyzer64

analyzer64
  • Forumowicz
  • 207 postów
  • Dołączył:26 gru 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warszawa/Płońsk
  • Województwo:mazowieckie

Napisany 26 marzec 2009 - 17:43

Proszę opis bezpieczników:

http://www.zippyshar...41754/file.html
  • 0

#3 slawek3178

slawek3178
  • Forumowicz
  • 93 postów
  • Dołączył:23 lut 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Małopolska
  • Województwo:małopolskie
  • Auto:opel vectra c 2.2 DTI GTS

Napisany 26 marzec 2009 - 17:57

Piękne dzięki , jak by znalazł się jeszcze opis w naszym rodzimym języku to było by super.Bo u mnie słabo z angolskim ;) ;) ;) ;)
I tak wielkie dzięki masz + u mnie

Edytowany przez slawek3178, 26 marzec 2009 - 18:03.

  • 0

#4 analyzer64

analyzer64
  • Forumowicz
  • 207 postów
  • Dołączył:26 gru 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warszawa/Płońsk
  • Województwo:mazowieckie

Napisany 26 marzec 2009 - 18:01

Po polsku niestety nie posiadam takiego opisu... :(
  • 0

#5 zubek

zubek
  • Moderator
  • 23304 postów
  • Dołączył:29 lip 2004
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:WWL
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:300
  • Auto:VC/03/Y22DTR/SW
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 26 marzec 2009 - 19:55

Szukać, zwiedzać forum. Opis po polsku jest w instrukcji obsługi:
http://forum.vectrak...showtopic=63434
  • 0

#6 luc

luc
  • Forumowicz
  • 92 postów
  • Dołączył:12 sty 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Sochaczew
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Vectra C 1.8 2007 HB

Napisany 26 marzec 2009 - 20:01

Rozpiska po naszemu. :)

Załączone pliki


  • 2

#7 slawek3178

slawek3178
  • Forumowicz
  • 93 postów
  • Dołączył:23 lut 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Małopolska
  • Województwo:małopolskie
  • Auto:opel vectra c 2.2 DTI GTS

Napisany 27 marzec 2009 - 09:32

super panowie dzięki
  • 0

#8 hubertaj

hubertaj
  • Forumowicz
  • 1 postów
  • Dołączył:26 sie 2010
  • Województwo:łódzkie
  • Auto:opel vectra b

Napisany 26 sierpień 2010 - 19:34

Dzięki
  • 0

#9 Marcyś

Marcyś
  • Forumowicz
  • 23 postów
  • Dołączył:02 mar 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:się biorą dzieci? :)
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Vectrum Spectrum C 2.0DTI 2004 Kombiacz :)

Napisany 03 wrzesień 2010 - 15:02

panowie a gdzie jest bezpiecznik od lampki oświetlenia w kabinie chodzi mi o to główną na górze...nie ma dopkładnie opisanego tego bezpiecznika we wszystkich 3 skrzynkach. :( pozatym jeśli sie spalił któryś to ja nie wiem kaj go kupie bo są malutkie naprawde i chyba nie jest je łatwo dostac...?

Edytowany przez Marcyś, 03 wrzesień 2010 - 15:26.

  • 0

#10 nmjk123456

nmjk123456
  • Forumowicz
  • 265 postów
  • Dołączył:17 sie 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Radom
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC Y20DTH

Napisany 03 wrzesień 2010 - 15:55

panowie a gdzie jest bezpiecznik od lampki oświetlenia w kabinie chodzi mi o to główną na górze...nie ma dopkładnie opisanego tego bezpiecznika we wszystkich 3 skrzynkach. :( pozatym jeśli sie spalił któryś to ja nie wiem kaj go kupie bo są malutkie naprawde i chyba nie jest je łatwo dostac...?


Odnośnie bezpiecznika od samego oświetlenia górnego kabiny - to chyba nie ma o ile sie nie myle - najpierw sprawdź żarówkę /jest-sa to takie jak do postojówek o symbolu chyba W5W/.
Odnośnie tych bezpieczników - to dostaniesz je w każdym lepszym sklepie motoryzacyjnym+supermarkety+ASO+itp.
A tak w formie żartu - to większy problem będziesz miał z ich wyciagnięciem niż kupieniem.
Pozdro....

Edytowany przez nmjk123456, 03 wrzesień 2010 - 15:58.

  • 0

#11 Marcyś

Marcyś
  • Forumowicz
  • 23 postów
  • Dołączył:02 mar 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:się biorą dzieci? :)
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Vectrum Spectrum C 2.0DTI 2004 Kombiacz :)

Napisany 05 wrzesień 2010 - 20:24

sam sobie piwa naważyłem i sam je wypiłem... napisałem wczesniej tego posta w pośpiechu bo wyjeżdżałem w trase i dlatego taki nieskładny ...

teraz napisze coś wiecej apropo tej sytuacji , było to tak że chciałem podłaczyć cb radio do swiatełka w schowku ( idealne miejsce , naprawde polecam :), ponieważ bezpośrednio do aku się dostać przez podszybie graniczy z cudem chyba a na wyłączonym zapłonie też działa :)) , i zrobiło sie jakieś zwarcie, błysnęło i oswietlenie szlaf trafił :( musiałem już wyjeżdzać i zostawiłem to w takim stanie , w trasie okazało się że nie działa podświetlenie radia , zegarów oraz wszystkich żarówek w środku, jedynie podświetlenie klimatyzacji działało. Spodziewałem sie najgorszego czyli że wszystkie diody szlaf trafił! bo wiadomo jak to w vectrumach jest z elektryką :( no ale mówie nie bede rozkrecał poł auta żeby sie przekonać ... :| zabrałem sie za bezpieczniki w środku samochodu najpierw , te znajdujące sie koło drzi kierowcy. No i strzał w 10 , bo dwa bezpieczniki były spalone m.in. od zapalniczki o nominale prądu 30A chyba ? i przy okazji sobie ją naprawiłem :) kolejno trafiłem na bezpiecznik F22 o nominale 15A na 100% który jak sie okazało odpowiada za podświetlenie zegarów ,radia, oraz oświetlenia w aucie :) wymieniłem bezpiecznik podpiąłem CB i hula aż miło!:) piszę tego posta ponieważ wiem że sporo osob juz tu pytało o ten bezpiecznik. ;)


p.s z wyciaganiem bezpieczników nie było problemu :) posłużyły mi do tego małe szczypce firmy TOPEX :)
  • 1

#12 madein7

madein7
  • Forumowicz
  • 506 postów
  • Dołączył:22 sie 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Óć PL / Derby UK
  • Województwo:łódzkie
  • Auto:Insignia SE CDTi 160 '09/Audi A8 3.0TDI quattro

Napisany 21 wrzesień 2010 - 13:33

p.s z wyciaganiem bezpieczników nie było problemu :) posłużyły mi do tego małe szczypce firmy TOPEX :)

w zaślepce od bezpieczników z boku deski powinny być małe 'firmowe' GM :)
  • 0
VVV Z19DTH SRI +SATNAV +XPII +AFL:)
Dodany obrazek
MOJE AUTKA:)

#13 nmjk123456

nmjk123456
  • Forumowicz
  • 265 postów
  • Dołączył:17 sie 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Radom
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC Y20DTH

Napisany 21 wrzesień 2010 - 13:47

w zaślepce od bezpieczników z boku deski powinny być małe 'firmowe' GM :)


Ja nie miałem ale nabyłem szczypeczki - no i teraz jakby przyszło co do czego to będzie o wiele łatwiej te gówienka wyciągać.
  • 0

#14 obywatel83

obywatel83
  • Forumowicz
  • 162 postów
  • Dołączył:26 lut 2011
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:warmińsko-mazurskie
  • Auto:Vectra C Z18XE

Napisany 11 kwiecień 2011 - 09:54

W VC sedan 04 Z18XE bezpiecznik nr 20 wewnątrz kabiny nie wyłacza TC, tak więc ktorym bezpiecznikiem wyłaczyc TC? moze któryś spod maski? 7? 13?
  • 0

#15 kamkro

kamkro
  • Forumowicz
  • 3 postów
  • Dołączył:28 mar 2011
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.9 120KM

Napisany 11 kwiecień 2011 - 15:14

Te schematy bezpieczników nie pasują do wszystkich samochodów, w moim przypadku niektóre bezpieczniki są pozamieniane ze sobą, przypuszczalnie zależy to od wersji nadwozia i roku produkcji.
  • 0

#16 blaszka

blaszka
  • Forumowicz
  • 302 postów
  • Dołączył:25 kwi 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:PRUSZKÓW
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:SIGNUM 2006 1,9 DTH

Napisany 11 kwiecień 2011 - 15:49

Te schematy bezpieczników nie pasują do wszystkich samochodów, w moim przypadku niektóre bezpieczniki są pozamieniane ze sobą, przypuszczalnie zależy to od wersji nadwozia i roku produkcji.

Nie ma takiej opcji.Mogą być tylko puste lub wypełnione miejsca w zależności od wersji.
Lepiej posprawdzaj dokładnie,bo może się coś sfajczyć.
Może ktoś pozamieniał podczas sprawdzania.
  • 0

#17 dafids

dafids
  • Forumowicz
  • 205 postów
  • Dołączył:01 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:irl
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Signum 2.0t

Napisany 13 kwiecień 2011 - 22:43

chyba jest taka opcja, mi też się niektóre nie zgadzają nie ma jak to kumaty technolog który coś pozmieniał w trakcie produkcji...
  • 0

#18 pizmak

pizmak
  • Forumowicz
  • 1197 postów
  • Dołączył:12 lip 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Lublin
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:wolnossące 155KM 2.2 2006

Napisany 22 lipiec 2011 - 18:44

odgrzeję trochę temat. Zauważyłem dzisiaj, że mam włożony bezpiecznik nr 3 od okna dachowego, a takiegoż nie posiadam. Czy może być coś innego podłączonego pod ten nr.bezpiecznika? dodam, że nie mam nic na wyposażenie oprócz tego co wyjechało z fabryki a alarm był przy odbiorze samochodu montowany w ASO, ale jak wyciągam ten bezpiecznik to alarm działa normalnie. Macie jakieś pomysły? Aha, jeśli wkładam bezpiecznik do tych które mam, to iskrzy a tu w nr.3 nie ma takiego zjawiska( iskrzenie pewnie przez nówkę akumulator)
  • 0

#19 dare40

dare40
  • Klubowicz
  • 3789 postów
  • Dołączył:25 cze 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Wejherowo
  • Województwo:pomorskie
  • Nr klubowy:633
  • Auto:Vectra c 2.2 DTi+ GTS LeMans
  • Oddział VKP:Pomorski

Napisany 22 lipiec 2011 - 19:38

odgrzeję trochę temat. Zauważyłem dzisiaj, że mam włożony bezpiecznik nr 3 od okna dachowego, a takiegoż nie posiadam. Czy może być coś innego podłączonego pod ten nr.bezpiecznika? dodam, że nie mam nic na wyposażenie oprócz tego co wyjechało z fabryki a alarm był przy odbiorze samochodu montowany w ASO, ale jak wyciągam ten bezpiecznik to alarm działa normalnie. Macie jakieś pomysły? Aha, jeśli wkładam bezpiecznik do tych które mam, to iskrzy a tu w nr.3 nie ma takiego zjawiska( iskrzenie pewnie przez nówkę akumulator)


ktoś sobie poprostu wlożył u mnie np. sa wszystkie włożone  lepiej wygląda  :D , a po drugie w wiekszości przypadków włożenie dodatkowego bezpiecznika w puste miejsce nic nie daje bo trzeba TECH2  uruchomic daną funkcję ,   a z tym iskrzeniem to uważaj  bo pewnego dnia się zdziwisz jak uwalisz jakiś moduł , a po drugie co ma do tego nówka aku , poprostu jak wkładasz bezpiecznik pod dany odbiornik który jest podpięty pod ten bezpiecznik jest właczony więc pobiera prąd i iskrzy , 
  • 1

3742451129.png
 


#20 pizmak

pizmak
  • Forumowicz
  • 1197 postów
  • Dołączył:12 lip 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Lublin
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:wolnossące 155KM 2.2 2006

Napisany 22 lipiec 2011 - 19:41

bo jak był już ledwo żywy i wyciągałem i wkładałem bezpiecznik to iskrzenia nie było...nie to że się bawię bo mi się iskry podobają tylko kiepskie światło i wolniej wkładałem bezpiecznik :) dzięki za poradę, ważne że nie radio się nie świeci na darmo dzięki podmiance :)
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_