Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

Funkcje wyświetlacza CD30MP3


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
13 odpowiedzi na ten temat

#1 malpiszon

malpiszon
  • Forumowicz
  • 127 postów
  • Dołączył:07 sty 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie
  • Auto:całkiem niestary Z19DTH :)

Napisany 10 styczeń 2009 - 09:02

Kłaniam się, jako całkowity świeżak w temacie Vectra C / Signum proszę o info jakie funkcje będę posiadał z radiem CD30 MP3 z takim wyświetlaczem
Dodany obrazek
Dodany obrazek
  • 0


#2 Darek_21

Darek_21
  • Forumowicz
  • 214 postów
  • Dołączył:23 cze 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Częstochowa
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Vectra C 2.2 GTS

Napisany 10 styczeń 2009 - 10:06

Jesli masz aktywowany komputer to bedziesz posiadał takie funkcje jak kazdy inny z komputerem
  • 0

#3 radeqs

radeqs
  • Forumowicz
  • 767 postów
  • Dołączył:09 sty 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Ruda Śląska
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Caravan 19 CDTI 150 km '06

Napisany 10 styczeń 2009 - 10:07

Kłaniam się, jako całkowity świeżak w temacie Vectra C / Signum proszę o info jakie funkcje będę posiadał z radiem CD30 MP3 z takim wyświetlaczem


Witam,
Mam taki sam wyświetlacz i to samo radio. Da się załączyć komputer (jeśli nie jest załączony), ale mikrotecha na nim wyświetlić się chyba nie da.

Pozdrawiam

Edytowany przez zubek73, 10 styczeń 2009 - 16:09.
nie cytujemy fotek - usuwam / zubek

  • 0

#4 malpiszon

malpiszon
  • Forumowicz
  • 127 postów
  • Dołączył:07 sty 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie
  • Auto:całkiem niestary Z19DTH :)

Napisany 10 styczeń 2009 - 10:33

przy czy, auta jeszcze nie mam i nie wiem jaka tam będzie manetka itp.

to jest Signum 1.9 150KM po pełnym lifcie z rynku niemieckiego. Czy jest możliwe, że z CD30 MP3 i tym wyświetlaczem nie będę miał BC ? Czy też będę miał i trzeba go będzie tylko aktywować ? Czy też BC już musi być w takiej konfiguracji ?

Bo trochę poczytałem tu http://forum.vectrak...t...4866&hl=tid ale jeszcze nie do końca i trochę się gubię :(. Rozumiem, że taki wyświetlacz to nie prymitywny TID tylko jaki ? to jest CID ? czy jeszcze inny ? No i rozumiem, że wyświetlacz nie pokazuje nic w tych fajnych zakładkach tylko po prostu na jednym ekranie (w jednym oknie) ?

Czy do CD30 MP3 można dorzucić lepszy wyświetlacz i jakie są szacunkowe koszty takiej operacji ?


ps. przepraszam, że tyle pytań, jeszcze sporo wiedzy przede mną

Edytowany przez malpiszon, 12 styczeń 2009 - 11:08.

  • 0

#5 shaqal

shaqal
  • Przyjaciel VKP
  • 3884 postów
  • Dołączył:03 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Grudziądz / Gdańsk
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:A6 2.7TDI, A3 1.8TFSI

Napisany 10 styczeń 2009 - 10:42

Ten ekran to nowy TID, ma wielką czcionkę małą rozdzielczość i mniej funkcji niz GID. Pełnego BC raczej na nim nie będzie, ja bym radził powoli szukać innego ekranu.
  • 0

#6 malpiszon

malpiszon
  • Forumowicz
  • 127 postów
  • Dołączył:07 sty 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie
  • Auto:całkiem niestary Z19DTH :)

Napisany 10 styczeń 2009 - 10:46

no pełnego BC nie będzie ale chwilowe spalanie to chociaż będzie ?
  • 0

#7 radeqs

radeqs
  • Forumowicz
  • 767 postów
  • Dołączył:09 sty 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Ruda Śląska
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Caravan 19 CDTI 150 km '06

Napisany 10 styczeń 2009 - 10:51

przy czy, auta jeszcze nie mam i nie wiem jaka tam będzie manetka itp.

to jest Signum 1.9 150KM z roku 2007 (ale nie wiem czy modelowy 2007, może 2006) z Niemiec. Czy jest możliwe, że z CD30 MP3 i tym wyświetlaczem nie będę miał BC ? Czy też będę miał i trzeba go będzie tylko aktywować ? Czy też BC już musi być w takiej konfiguracji ?

Komputer w Vectrze C zawsze jest, ale nie zawsze aktywowany :) (czyli go de facto nie ma) Ja miałem nie aktywowany. Auto takie jak w moim profilu. Aktywacja to podjechanie do ASO i zlecenie aktywacji (czyli pewnie drobna zmiana jakiegoś ustawienia) - koszt w okolicach 100-150 PLN. Jeśli krzykną więcej to chyba próba naciągnięcia na kaskę. Wyposażenie widzę, że podobne jak w mojej Viki - klima automatyczna, ale nie elektroniczna. Jeśli nie będziesz miał ani kompa ani tempomatu można załatwić 2 rzeczy na raz - płacisz za jedno podłączenie do Techa + patyk do tempomatu. Ja robiłem osobno i płaciłem 2 razy :(

Bo trochę poczytałem tu http://forum.vectrak...t...4866&hl=tid ale jeszcze nie do końca i trochę się gubię :(. Rozumiem, że taki wyświetlacz to nie prymitywny TID tylko jaki ? to jest CID ? czy jeszcze inny ? No i rozumiem, że wyświetlacz nie pokazuje nic w tych fajnych zakładkach tylko po prostu na jednym ekranie (w jednym oknie) ?

To jest chyba właśnie TID tylko w wersji poliftowej.

Czy do CD30 MP3 można dorzucić lepszy wyświetlacz i jakie są szacunkowe koszty takiej operacji ?

Też jestem ciekaw.

Pozdrawiam
  • 0

#8 radeqs

radeqs
  • Forumowicz
  • 767 postów
  • Dołączył:09 sty 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Ruda Śląska
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Caravan 19 CDTI 150 km '06

Napisany 10 styczeń 2009 - 10:56

no pełnego BC nie będzie ale chwilowe spalanie to chociaż będzie ?

Znajdź instrukcję do Vectry C poliftowej i zobacz co może pokazać "komputer" z tym wyświetlaczem. Spalanie chwilowe i średnie w każdym razie pokaże.

Pozdrawiam
  • 0

#9 malpiszon

malpiszon
  • Forumowicz
  • 127 postów
  • Dołączył:07 sty 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie
  • Auto:całkiem niestary Z19DTH :)

Napisany 10 styczeń 2009 - 11:02

dzięki bardzo, jakiś link do instrukcji ?

z tego co było przywoływane tu http://www.put-schel..._Austausch.html
noch einfacher an dem Radio
- ist es ein CDR2005 oder CCR2006 dann ist es bis MY2004,5
- ist es ein CD30 so ist es ab MY2005 - Nachrüstung auch möglich, aber nicht wie hier beschrieben

wynika, że można wyświetlacz bez problemu wymienić chyba, przy czym gość tego nie opisuje. A na forum jeszcze nikt tego nie ćwiczył dla poliftowych ?

Czyli rozumiem, że jak zasiądę do autka to sprawdzę czy mam tempomat i BC, jesli nie to wracam na forum i z czasem stosunkowo małym kosztem mogę to sobie dołożyć, fajnie

Edytowany przez malpiszon, 10 styczeń 2009 - 11:03.

  • 0

#10 radeqs

radeqs
  • Forumowicz
  • 767 postów
  • Dołączył:09 sty 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Ruda Śląska
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Caravan 19 CDTI 150 km '06

Napisany 10 styczeń 2009 - 11:10

Linku niestety pod ręką nie mam, musisz sam poszukać.
  • 0

#11 shaqal

shaqal
  • Przyjaciel VKP
  • 3884 postów
  • Dołączył:03 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Grudziądz / Gdańsk
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:A6 2.7TDI, A3 1.8TFSI

Napisany 10 styczeń 2009 - 11:16

Jeśli auto miałoby chociaż automatyczną klimatyzacją, wtedy zawsze jest GID nawet jak nie ma BC, można go łatwo aktywować, niestety Opel wymyślił taki śmieszny ekranik z dużą czcionką....

http://allegro.pl/it...pel_vectra.html << tutaj Piotr z Gdańska (pod takim nickiem jest na forum) sprzedawał swój GID i radio.
  • 0

#12 malpiszon

malpiszon
  • Forumowicz
  • 127 postów
  • Dołączył:07 sty 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie
  • Auto:całkiem niestary Z19DTH :)

Napisany 10 styczeń 2009 - 11:25

tzn. no to auto ma aut. klimę (nie eletroniczną) jak rozszyfrował radeqs

natomiast odnośnie aukcji to pytanie jak z wymianą samego wyświetlacza na lepszy (bo nie chcę navi).

No i jednak rozumiem, że BC w wersji podstawowej można z tym wyświetlaczem mieć, jak pisaliśmy wcześniej ?

Edytowany przez malpiszon, 10 styczeń 2009 - 11:26.

  • 0

#13 shaqal

shaqal
  • Przyjaciel VKP
  • 3884 postów
  • Dołączył:03 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Grudziądz / Gdańsk
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:A6 2.7TDI, A3 1.8TFSI

Napisany 10 styczeń 2009 - 11:27

natomiast odnośnie aukcji to pytanie jak z wymianą samego wyświetlacza na lepszy (bo nie chcę navi).


Prosty zabieg, wymieniasz tylko ekran plus programowanie techem.
  • 0

#14 malpiszon

malpiszon
  • Forumowicz
  • 127 postów
  • Dołączył:07 sty 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie
  • Auto:całkiem niestary Z19DTH :)

Napisany 10 styczeń 2009 - 11:38

no dobra, dzięki, nabyłem już pewną wiedzę ...

tak sobie myślę, że będę polował na GID

natomiast pozostaje pytanie czy na dużym TID-zie daje radę wyświetlić wszystkie info z GID-a (przy aktywowanym komputerze oczywiście) tj. czy będziemy mieć wszystkie funkcje zasadnicze, no idrugie pytanie czy da radę wyświetlić micro-techa, hmmm ...

Edytowany przez malpiszon, 12 styczeń 2009 - 11:07.

  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_