Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
* * * * * 7 głosów

OP-COM - różne sprawy związane z diagnostyką


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2344 odpowiedzi na ten temat

#341 djmothek

djmothek
  • Forumowicz
  • 542 postów
  • Dołączył:08 lip 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Orzysz /Olsztyn/Tomaszów Lub.
  • Województwo:warmińsko-mazurskie
  • Auto:VECTRA C 2004 1.8 - ELEGANCE

Napisany 02 maj 2010 - 18:53

@ esiuabek rozwin swoją wypowiedz :)
  • 0


#342 esiuabek

esiuabek
  • Klubowicz
  • 1549 postów
  • Dołączył:11 cze 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:SPS
  • Województwo:śląskie
  • Nr klubowy:640
  • Auto:Vectra B 2,0 DTI 1999 combi biała
  • Oddział VKP:Śląski

Napisany 02 maj 2010 - 20:50

@ esiuabek rozwin swoją wypowiedz :)


http://forum.vectrak...msearch__1
Proszę :bry:, więcej wiadomości na ten temat nie posiadam.
  • 0
Dodany obrazek

Człowiek jest wielki nie przez to co ma, nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Jan Paweł II

#343 wojkor

wojkor
  • Forumowicz
  • 95 postów
  • Dołączył:17 lut 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Dąbrowa G.
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Z19DTH GTS

Napisany 02 maj 2010 - 21:47

Jak dla mnie, to mało wiarygodne info...ktoś coś znalazł, tylko nie wie co...za chwilę to zgubił, a to coś wyliczyło przebieg samochodu? Myślę, że każdy kto by coś takiego odkrył, podzielił by się taką sensacją z innymi, albo chociaż chciałby na tym zarobić...a tu... pierwsze słyszę o takiej metodzie...
  • 0

#344 jacek wilczek

jacek wilczek
  • Klubowicz
  • 512 postów
  • Dołączył:12 sty 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Police
  • Województwo:zachodniopomorskie
  • Nr klubowy:779
  • Auto:Vectra C Kombi '07, Tigra A '96
  • Oddział VKP:Zachodniopomorski

Napisany 03 maj 2010 - 09:31

pogooglałem chwilkę i wychodzi że coś jest na rzeczy http://programatory....-przebiegu.html uwaga nie jest to reklama sprzedawcy a tylko informacja o produkcie. Tylko z tego co ja zrozumiałem produkt służy do sczytania z radia SECURITY CODE, i korzystając z niego dopiero korekta przebiegu - już standardowo


--
jacek
  • 0

Dodany obrazek


#345 epson509

epson509
  • Forumowicz
  • 505 postów
  • Dołączył:24 kwi 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Lublin-Biłgoraj
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:Vectra C 1.9 CDTi Z19DT

Napisany 03 maj 2010 - 10:00

cena tego kalkulatora to niezła jest hehe
  • 0

#346 jacek wilczek

jacek wilczek
  • Klubowicz
  • 512 postów
  • Dołączył:12 sty 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Police
  • Województwo:zachodniopomorskie
  • Nr klubowy:779
  • Auto:Vectra C Kombi '07, Tigra A '96
  • Oddział VKP:Zachodniopomorski

Napisany 03 maj 2010 - 10:06

adresatem w/g mnie są handlarze - ich stać - w końcu narzędzie do pracy :((
  • 0

Dodany obrazek


#347 DJ_Tomcat

DJ_Tomcat
  • Forumowicz
  • 1612 postów
  • Dołączył:09 lip 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:dolnośląskie
  • Auto:Z19DTH

Napisany 03 maj 2010 - 11:31

Dash Tool nie robi korekty przebiegu w radiach Opla.
  • 0

#348 zendar

zendar
  • Forumowicz
  • 25 postów
  • Dołączył:09 lut 2006
  • Skąd:świętokrzyskie

Napisany 04 maj 2010 - 09:53

Mam pytanko op-comem można skorygować wyświetlanie spalania. Moje autko trochę zaniża


Wpisz 15, skoryguje się samo do bodajże 12.7, tak zostaw. Spalanie powinno już być dokładne.
  • 0

#349 Krzychuziom

Krzychuziom
  • Forumowicz
  • 16 postów
  • Dołączył:26 paź 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mysłowice
  • Województwo:śląskie
  • Auto:GTC -> Corsa OPC

Napisany 04 maj 2010 - 10:18

Panowie jak z tymi kluczykami ? bo instrucję chłopcy dodali , ale trzeba zresetować imo ? czy wystarczy dodać ?
  • 0

#350 epolepol

epolepol
  • Forumowicz
  • 353 postów
  • Dołączył:15 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Woźniki
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Z19DTH Kombi '07r. automat

Napisany 04 maj 2010 - 10:45

Panowie jak z tymi kluczykami ? bo instrucję chłopcy dodali , ale trzeba zresetować imo ? czy wystarczy dodać ?


Ja dodawałem stare kluczyki po nieumyślnym resecie immo. Powinno się dać dodać je bez resetu. Sprawdź.
  • 0

#351 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 04 maj 2010 - 10:53

po resecie immo do dodania starych kluczy potrzebny był nr kluczyka? Też chce usunąć kluczyki i wprowadzić od nowa ale nie wiem czy sobie gola nie strzelę bo nie mam nr kluczyka. W immo robiąc odczyt z ECU pokazuje mi się nr vin oraz nr kluczyka ale nie wiem czy to jest ten kod pierwsza litera i cztery kolejne cyfry.
  • 0

#352 epolepol

epolepol
  • Forumowicz
  • 353 postów
  • Dołączył:15 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Woźniki
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Z19DTH Kombi '07r. automat

Napisany 04 maj 2010 - 11:03

po resecie immo do dodania starych kluczy potrzebny był nr kluczyka? Też chce usunąć kluczyki i wprowadzić od nowa ale nie wiem czy sobie gola nie strzelę bo nie mam nr kluczyka. W immo robiąc odczyt z ECU pokazuje mi się nr vin oraz nr kluczyka ale nie wiem czy to jest ten kod pierwsza litera i cztery kolejne cyfry.


Potrzebny jest nr twardy kluczyka który właśnie się tam odczytuje i oczywiście securitycode z passcard
  • 0

#353 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 04 maj 2010 - 11:08

Potrzebny jest nr twardy kluczyka który właśnie się tam odczytuje i oczywiście securitycode z passcard



Ok skoro to jest ten kod to zaryzykuję, muszę wywalić kluczyk którego nie mam z immo.
  • 0

#354 epolepol

epolepol
  • Forumowicz
  • 353 postów
  • Dołączył:15 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Woźniki
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Z19DTH Kombi '07r. automat

Napisany 04 maj 2010 - 11:15

Ok skoro to jest ten kod to zaryzykuję, muszę wywalić kluczyk którego nie mam z immo.


Gdybyś miał problem z zaprogramowaniem to tu wałkowałem go
http://forum.vectrak...e-immobilisera/
Tylko skoro masz kluczyk nie zaprogramowany to po co go chcesz usuwać??
  • 0

#355 rafpucha

rafpucha
  • Forumowicz
  • 37 postów
  • Dołączył:25 mar 2010
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:Opel Astra H 1.9CDTI 150km

Napisany 04 maj 2010 - 11:26

No ja bym polemizował z tym LOGOWANIEM.
Radio raz ZALOGOWANE do auta, można wypisać z auta OP-COMem i zapisać w nowym aucie też OP-COMem.
.............

Nie tylko TECH2, ale fakt, OP-COMem się nie da :)


A sposób na zalogowanie samego wyświetlacza? A dokładnie "czystego" GID-a :)
  • 0

#356 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 04 maj 2010 - 11:31

Tylko skoro masz kluczyk nie zaprogramowany to po co go chcesz usuwać??



Kupiłem z jednym kluczykiem a miałem wprogramowane 2, teraz dorobiłem 1 żeby mieć komplet ale dalej mam nie usunięty ten którego nie dostałem przy kupnie. Dlatego chcę zresetować immo i wprowadzić tylko te klucze które posiadam. Już dawno to chciałem zrobić tylko nie miałem pass card z nr kluczyka, posiadam jedynie SC i kod do radia. Teraz ver.090820b pokazuje nr kluczyka przy odczycie z ECU w immo tylko nie byłem pewien czy to jest ten właściwy potrzebny do kodowania kluczy.


  • 0

#357 epolepol

epolepol
  • Forumowicz
  • 353 postów
  • Dołączył:15 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Woźniki
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Z19DTH Kombi '07r. automat

Napisany 04 maj 2010 - 11:36

Kupiłem z jednym kluczykiem a miałem wprogramowane 2, teraz dorobiłem 1 żeby mieć komplet ale dalej mam nie usunięty ten którego nie dostałem przy kupnie. Dlatego chcę zresetować immo i wprowadzić tylko te klucze które posiadam. Już dawno to chciałem zrobić tylko nie miałem pass card z nr kluczyka, posiadam jedynie SC i kod do radia. Teraz ver.090820b pokazuje nr kluczyka przy odczycie z ECU w immo tylko nie byłem pewien czy to jest ten właściwy potrzebny do kodowania kluczy.


Na tej wersji .090820b mi nie zaprogramowało. Użyj jak coś starszej. Musisz mieć SC bez tego nic nie zrobisz. A co do usunięcia kluczyka on nadal będzie wyświetlał 2 sztuki, ponieważ jest to informacja o tym ile jest zaprogramowanych obecnie kluczyków, jak dodasz kolejny nowy będziesz mieć już wtedy 3 kluczyki.
  • 0

#358 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 04 maj 2010 - 11:50

Tylko potrzebuję informacji czy key number odczytywany z zakładki immo "odczyt ECU" pokrywa się z tym który jest na CAR PASS wprowadzanym przy kodowaniu kluczy.


  • 0

#359 epolepol

epolepol
  • Forumowicz
  • 353 postów
  • Dołączył:15 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Woźniki
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Z19DTH Kombi '07r. automat

Napisany 04 maj 2010 - 12:02

Tylko potrzebuję informacji czy key number odczytywany z zakładki immo "odczyt ECU" pokrywa się z tym który jest na CAR PASS wprowadzanym przy kodowaniu kluczy.

NIE. Ten który odczytujesz to jest hardkey (czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie). Jest to nr klucza, a kod z Pascard jest to kod dzięki któremu wchodzisz w niektóre opcje programowania opcoma (np immo, czy reset ecu oraz innych)
  • 0

#360 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 04 maj 2010 - 19:10

Chyba się nierozumiemyDodany obrazek ,security code-posiadam(ten potrzebny do wejścia w moduły chronione tym kodem). Nie posiadam nr kluczyka (na foto), ale odczytuję z "immobilajzer-funkcje specjalne-odczyt z ECU" - pojawiają się dwa okienka danych, w jednym jest VIN drugie jest opisane jako numer klucza(litera + 4 cyfry). Czy to może być ten kod z car pass który trzeba podać do wpisania kluczyków?

Edytowany przez salvado, 04 maj 2010 - 20:04.

  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_