Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

Kodowanie Kluczyka


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
204 odpowiedzi na ten temat

#21 zubek

zubek
  • Moderator
  • 23146 postów
  • Dołączył:29 lip 2004
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:WWL
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:300
  • Auto:VC/03/Y22DTR/SW
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 06 maj 2009 - 10:23

a opcomem nie da rady tego zakodować?
  • 0

================================================================

                     do 4VIII urlop / kontakt może być utrudniony lub wcale

================================================================



#22 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 06 maj 2009 - 16:44

Mam przedlifta i potrzebuje klucza z 3 przyciskami, też kontaktowałem się z firmami trudniącymi się dorabianiem kluczy, ale cena była podobna jak w aso. Na allegro trafiłem nowy klucz z 3 przyciskami za 200zl, ale nie wiem jak z tym kodowaniem i sobie odpuściłem. Podzwonie jeszcze po aso bo wydaje mi się, że cena kodowania jest zależna tylko od tego ile dane aso każe sobie za to placić (tak właśnie jest ze sciągnięciem car passu, od 90 do 200zł)


Nie kodowałem nigdy kluczyka ale jak chcesz to możemy powalczyć
  • 0

#23 januaryr

januaryr
  • Forumowicz
  • 240 postów
  • Dołączył:21 kwi 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gryfino
  • Województwo:zachodniopomorskie
  • Auto:vectra c 1.9 150 KM 2004

Napisany 06 maj 2009 - 17:14

Nie kodowałem nigdy kluczyka ale jak chcesz to możemy powalczyć

Ja miałem rozkodowany kluczyk ,zakodowali mi w ASO w Szczecinie koszt 60 zł. :D
  • 0

#24 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 06 maj 2009 - 18:17

Ja miałem rozkodowany kluczyk ,zakodowali mi w ASO w Szczecinie koszt 60 zł. :D



jak się rozkodował to kodowali ci tylko pilota, w nowym trzeba dodatkowo transponder a to kosztuje w aso
  • 0

#25 Kafi

Kafi
  • Forumowicz
  • 130 postów
  • Dołączył:15 maj 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Puławy/Warszawa
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:Volvo S60 2.4D Automat

Napisany 06 maj 2009 - 22:36

Nie kodowałem nigdy kluczyka ale jak chcesz to możemy powalczyć


Hmm no możemy powalczyć tylko żebyśmy nie skopali sprawy, ja jestem zielony jeśli chodzi o opcoma w życiu go na oczy nie widziałem :) jutro jeszcze bede w aso w pulawach to ich podpytam za ile zrobia kluczyk :) w sumie jestes z wawy wiec mozemy sprobowac po weekendzie bede mial duzo wolnego czasu :)
  • 0
Dodany obrazek

#26 Kafi

Kafi
  • Forumowicz
  • 130 postów
  • Dołączył:15 maj 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Puławy/Warszawa
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:Volvo S60 2.4D Automat

Napisany 07 maj 2009 - 12:34

No i wracam z aso w Puławach, kluczyk z kodowaniem wyniesie mnie cos kolo 370zl (ponad 300 za kluczyk i 65 za kodowanie:)) wiec zamówilem bo w warszawie wszedzie kolo 500zł.

Edytowany przez Kafi, 07 maj 2009 - 12:35.

  • 0
Dodany obrazek

#27 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 07 maj 2009 - 15:59

No i wracam z aso w Puławach, kluczyk z kodowaniem wyniesie mnie cos kolo 370zl (ponad 300 za kluczyk i 65 za kodowanie:)) wiec zamówilem bo w warszawie wszedzie kolo 500zł.


Tam jeszcze są normalne ceny, fajnie że się udało.
  • 0

#28 Kafi

Kafi
  • Forumowicz
  • 130 postów
  • Dołączył:15 maj 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Puławy/Warszawa
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:Volvo S60 2.4D Automat

Napisany 07 maj 2009 - 17:34

Tam jeszcze są normalne ceny, fajnie że się udało.


No fajnie fajnie, no i spryskiwacze do insigni kosztuja tylko 10zl za komplet :) więc też zamówiłem bo nawet w puławach schodza jak ciepłe bułeczki :)
  • 0
Dodany obrazek

#29 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 07 maj 2009 - 20:12

10 zł ??? Nie jestem w temacie, co to za spryski?
  • 0

#30 Kafi

Kafi
  • Forumowicz
  • 130 postów
  • Dołączył:15 maj 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Puławy/Warszawa
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:Volvo S60 2.4D Automat

Napisany 07 maj 2009 - 22:26

10 zł ??? Nie jestem w temacie, co to za spryski?


Sory, troche mało konkretnie się wyraziłem, chodziło mi o mgłowe spryskiwacze szyby przedniej z insigni jest o tym temat na forum. A cena to 16zl a nie 10 pomylilem się :)

http://forum.vectrak...mp;#entry849087

Edytowany przez Kafi, 07 maj 2009 - 22:28.

  • 0
Dodany obrazek

#31 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 08 maj 2009 - 16:36

Dzieki, nie wiedziałem, że panuje szał sprysków. Sam też sobie wymienie.
  • 0

#32 jaxton

jaxton
  • Forumowicz
  • 346 postów
  • Dołączył:09 gru 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Kielce
  • Województwo:świętokrzyskie
  • Auto:VC 1.9 DTH OPC LINE Kombi

Napisany 08 maj 2009 - 20:58

do przedlifta koszty u mnie:
kluczyk 3 przyciskowy - 225 zł
kody (bo nie miałem) - 55 zł
kodowanie - free
Wszystko zależy od Aso - idzie się dogadać ;)
ASO w Kielcach... i nie ukrywam, że znajomy mi takie ceny zrobił :)

Edytowany przez jaxton, 09 maj 2009 - 06:10.

  • 0

#33 Kafi

Kafi
  • Forumowicz
  • 130 postów
  • Dołączył:15 maj 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Puławy/Warszawa
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:Volvo S60 2.4D Automat

Napisany 09 maj 2009 - 00:11

do przedlifta koszty u mnie:
kluczyk 3 przyciskowy - 225 zł
kody (bo nie miałem) - 55 zł
kodowanie - free
Wszystko zależy od Aso - idzie się dogadać ;)


No to powiem ci, że taniocha !!! :) Napisz które aso dokładnie :)
  • 0
Dodany obrazek

#34 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 15 maj 2009 - 16:52

Same zdziery wawie z tych ASO, przy takich cenach nawet bym sie nie zastanawial nad dorobieniem. Ciekawe jak Łódzkie ASO krzyczą za tę usługę, może ktoś wie?
  • 0

#35 artur000

artur000
  • Forumowicz
  • 4 postów
  • Dołączył:31 mar 2008
  • Województwo:łódzkie
  • Auto:VECTRA

Napisany 19 maj 2009 - 20:48

Witam. Czytam właśnie o dorabianiu kluczyka i patrzę że ceny są nie małe. U mnie w sobotę padł komputer (VB 1.8 16V x18xe1) w ASO w Skierniewicach zaśpiewali mi 4.900zł i czas oczekiwania 2-tygodnie więc znalazłem anglika i wygrzebałem cały komplet czyli komputer, tzw.pętlę ze stacyjki i transponder z kluczyka za 200zł, zamontowałem dziś i śmiga, ale kluczyk był tylko jeden czyli muszę sobie drugi dorobić. Byłem dzisiaj u majstra (elektronik samochodowy) i powiedział że zrobi się ze starego nie wiem jeszcze jaka kasa (będę wiedział jutro) ale myślę że będzie duuużo taniej. Jak ktoś będzie chciał znać cenę to jutro napiszę. A tak a propos za kompa, pętlę, kluczyk z transponderem i stacyjkę chcieli 450zł czyli moim zdaniem dorabianie jednego kluczyka w ASO za ponad 600zł to paranoja lepiej poszukać zestawu z dwoma kluczykami i nie trzeba jeżdzić po serwisach, czekać, i płacić takiej kasy a wymienia się to w godzinkę.
  • 0

#36 seka1

seka1
  • Forumowicz
  • 9 postów
  • Dołączył:03 maj 2009

Napisany 20 maj 2009 - 08:52

Witam
Ja robiłem w/w operację tzn. wymieniałem kluczyk (zwykły) na nowy (scyzoryk). Co do tego drugiego trzeba czekać bo serwis zamawia to w Niemczech, ale w ciągu tygodnia sprawa jest do załatwienia. Koszt całości zamknął się kwotą: 360 PLN Potem tylko programowanie TECH-2 i już mamy nową zabawkę. ;) Klucz sprawuje się bardzo dobrze. :D
Pozdrawiam adiplus

PS.

Zał. faktura z kosztami nowego klucza.

Dodany obrazek

witam, ja mam podobną sytułace tz mam zwykły kluczyk wielofunkcyjny do VC i chciałem zmienic go na scyzoryk w Katowicach jwst taki gości który to robi ale on mi powiedział że nie bedą działały przyściski w tym scyzoryku i bede musiał miec osobny pilot do centralnego ,czy to prawda??
  • 0

#37 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 20 maj 2009 - 18:12

Według mnie ten spec nie ma możliwości zakodowania pilota do kluczyka (jeżeli mowa o kluczyku orginalnym)dlatego tak mówi. Jak narazie ceny z Kielc najniższe

Edytowany przez salvado, 22 maj 2009 - 17:12.

  • 0

#38 piotrekrob

piotrekrob
  • Forumowicz
  • 1 postów
  • Dołączył:29 mar 2009
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VECTRA C 2.2 DTI

Napisany 15 luty 2010 - 21:42

Witam wszystkich
Jestem nowy na forum i spróbuję trochę odświeżyć temat kodowania kluczyka,w związku z tym mam pytanko czy komukolwiek udało się zakodować używany kluczyk do Vectry C/Signum,dodam że ten kluczyk nie posiada transpondera w formie pestki tylko cała elektronika jest na płytce(sprawdzone bo dokładnie sprawdziłem kluczyk który posiadam i ten zakupiony).Zamieszczam fotkę elektroniki zakupionego klucza.Za wszelką pomoc dziękuję.Dodam jeszcze że próbowałem go kodować ale wywala błąd,podejrzewam że ceweczka widoczna na zdjęciu może być walnięta bo w miejscu lutu była zaśniedziała.

Załączone pliki


  • 0

#39 salvado

salvado
  • Forumowicz
  • 1803 postów
  • Dołączył:15 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:wawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC 1.8 Z18XE 04

Napisany 15 luty 2010 - 22:04

Zakodowanego kluczyka nie zakodujesz ponownie do innego samochodu, możesz jedynie wgrać ponownie do immo usunięte poprzednio wkodowane kluczyki np po wymianie cim.
  • 0

#40 artur000

artur000
  • Forumowicz
  • 4 postów
  • Dołączył:31 mar 2008
  • Województwo:łódzkie
  • Auto:VECTRA

Napisany 18 luty 2010 - 07:35

przekodowanie kluczyka plus zmiana danych w komputerze samochodu (vin, rocznik itp.) 150 zł PO ZNAJOMOŚCI!!! tylko żeby przekodować kluczyk potrzebny był nowy czysty transponder (pestka) kombinujcie dalej
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_