Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
* * * * * 1 głosów

Kodowanie Kluczyka


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
353 odpowiedzi na ten temat

#341 modrzey

  • Forumowicz
  • 62 postów
  • Dołączył:19 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Konarzynk(GCH)i; Nowe nad Wisłą (CSW)
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:VC

Napisany 21 maj 2015 - 13:14

A czy w scyzoryku jest ten sam pcf? Czy jak bym kupił sobie używkę scyzoryka docioł go i wlutował mu nowy pcf to pilot poleci w ten sposób?


  • 0


#342 matro1234

  • Forumowicz
  • 464 postów
  • Dołączył:30 mar 2013
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Godalming UK - Ropczyce
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:opel vectra c 2.2dti

Napisany 21 maj 2015 - 13:18

tak w scyzoryku jest ten sam transporder

kupić precotowany transporder  pod dany (kluczyk auto)

zaprogramować immo op com lub tech

zaprogramować pilot i działa

jak co to mam dwa do gotowe do zaprogramowania 

info na pw


Edytowany przez matro1234, 21 maj 2015 - 13:20.

  • 0

#343 modrzey

  • Forumowicz
  • 62 postów
  • Dołączył:19 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Konarzynk(GCH)i; Nowe nad Wisłą (CSW)
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:VC

Napisany 22 maj 2015 - 12:19

Zaprogramowałem sobie kluczyk. Auto odpala. Pilot oczywiście nie działa. Zauważyłem jedną rzecz.

CIM jak się wsadzi stary klucz to ma zasilanie. Nowy klucz daje mu prąd dopiero jak już jest zaprogramowany.

Może najpierw należało by mu dać stary klucz aby cim wzbudzić do zasilania i dopiero na wyłączonym zapłonie nowy klucz programować?


Edytowany przez modrzey, 22 maj 2015 - 12:21.

  • 0

#344 dare40

  • Klubowicz
  • 4341 postów
  • Dołączył:25 cze 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Wejherowo
  • Województwo:pomorskie
  • Nr klubowy:633
  • Auto:Vectra c 2.2 DTi+ GTS LeMans
  • Oddział VKP:Pomorski

Napisany 22 maj 2015 - 12:59

a nie mówiłem :D   , CIM nie ma nic do pilota , możesz go wyciągnąć a pilot będzie działać , od pilota jest  BCM


  • 0

4037255426.png


#345 modrzey

  • Forumowicz
  • 62 postów
  • Dołączył:19 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Konarzynk(GCH)i; Nowe nad Wisłą (CSW)
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:VC

Napisany 22 maj 2015 - 14:05

Różnice jeszcze jedną znalazłem. w poprzedniej VC miałem scyzoryk i on pokazywał tam w cimie gdzie jest numer części klucza w polu wyżej częstotliwość. Może to ma ta różnica związek z tym że pilot w starym kluczu z nowym transponderem nie działa.


  • 0

#346 matro1234

  • Forumowicz
  • 464 postów
  • Dołączył:30 mar 2013
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Godalming UK - Ropczyce
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:opel vectra c 2.2dti

Napisany 22 maj 2015 - 20:28

Zaprogramowałem sobie kluczyk. Auto odpala. Pilot oczywiście nie działa. Zauważyłem jedną rzecz.

CIM jak się wsadzi stary klucz to ma zasilanie. Nowy klucz daje mu prąd dopiero jak już jest zaprogramowany.

Może najpierw należało by mu dać stary klucz aby cim wzbudzić do zasilania i dopiero na wyłączonym zapłonie nowy klucz programować?

 

tyle razy jest pisane że pilot nie będzie działał w starym kluczyku więc niekombinuj
 


 

tyle razy jest pisane że pilot nie będzie działał w starym kluczyku więc niekombinuj

 

jak chcesz mam takowe kluczyki

info na pw
 

 


  • 0

#347 Glizdowsky

  • Klubowicz
  • 120 postów
  • Dołączył:23 cze 2014
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Sobótka
  • Województwo:dolnośląskie
  • Nr klubowy:1108
  • Auto:Vectra C 1.9 CDTi Z19DT 2005r
  • Oddział VKP:Dolnośląski

Napisany 23 czerwiec 2015 - 21:00

Okej też mnie spotkał problem z kluczykiem tylko sprawa się komplikuje bo posiadam tylko jeden klucz (zwykły)
Czyli co zrobić najlepiej oprócz zamaiwania z ASO?
Kupić scyzoryk używany
Zmienić grot i transponder? i wsio będzie działać?


  • 0

#348 Mirabelek

  • Forumowicz
  • 556 postów
  • Dołączył:01 maj 2013
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Małopolska
  • Województwo:małopolskie
  • Auto:Opel Vectra C 1.9 CDTI 120 KM DPF

Napisany 23 czerwiec 2015 - 21:34

Jak wlutujesz nowy transponder do elektroniki w kluczyku to będziesz mógł zaprogramować kluczyk tak jakby był nowiutki i czysty z ASO. Wymiana grotu to oczywista sprawa. Co do działania wszystkich funkcji to musisz doczytać bo pisali tutaj o problemach z centralnym zamkiem. Podpytaj matro1234 albo Dare40.


Edytowany przez Mirabelek, 23 czerwiec 2015 - 21:35.

  • 0

#349 matro1234

  • Forumowicz
  • 464 postów
  • Dołączył:30 mar 2013
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Godalming UK - Ropczyce
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:opel vectra c 2.2dti

Napisany 23 czerwiec 2015 - 21:54

dobre dobre   :ok:


IMMO będzie działać ale pilot już nie , Nagrodę Nobla temu kto zgadnie dlaczego   :D

 

powiedz kolego co to za nagroda nobla :D
może coś powiem :D bo tak to nie :)


Edytowany przez matro1234, 23 czerwiec 2015 - 21:54.

  • 0

#350 modrzey

  • Forumowicz
  • 62 postów
  • Dołączył:19 gru 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Konarzynk(GCH)i; Nowe nad Wisłą (CSW)
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:VC

Napisany 25 czerwiec 2015 - 16:33

A czy płytka od astry III w scyzoryku jest taka sama jak w VC. Wygląda tak samo ale czy zadziała w VC?


  • 0

#351 drahe

  • Forumowicz
  • 213 postów
  • Dołączył:31 sty 2012
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gliwice
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Astra H

Napisany 25 czerwiec 2015 - 16:40

Nie zadziała
  • 0

#352 matro1234

  • Forumowicz
  • 464 postów
  • Dołączył:30 mar 2013
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Godalming UK - Ropczyce
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:opel vectra c 2.2dti

Napisany 25 czerwiec 2015 - 17:00

A czy płytka od astry III w scyzoryku jest taka sama jak w VC. Wygląda tak samo ale czy zadziała w VC?

 

bedzie działać :D


Nie zadziała

 

mylisz ię bedzie działac od astry :D

transporder taki jak w innych do wymiany :D


  • 0

#353 stachu22

  • Forumowicz
  • 81 postów
  • Dołączył:17 cze 2013
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Bytom
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC 2.2 Direct 2005 Z22YH

Napisany 25 czerwiec 2015 - 19:53

Trzeba tylko dokupić najlepiej to co się miało, są delphi G1, G3.. Częstotliwości też chyba są różne. Po otwarciu scyzoryka, pod grotem wszystko widać :)


  • 0

#354 matro1234

  • Forumowicz
  • 464 postów
  • Dołączył:30 mar 2013
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Godalming UK - Ropczyce
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:opel vectra c 2.2dti

Napisany 25 czerwiec 2015 - 20:00

Trzeba tylko dokupić najlepiej to co się miało, są delphi G1, G3.. Częstotliwości też chyba są różne. Po otwarciu scyzoryka, pod grotem wszystko widać :)

 

ważne jest żeby było 433 MHz


  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_