Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

Licznik Kilometrów Nie Świeci


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
31 odpowiedzi na ten temat

#21 Xspeed

  • Forumowicz
  • 2753 postów
  • Dołączył:13 cze 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gostynin
  • Województwo:łódzkie
  • Auto:Vectra B 2.0 16v Karawan CD i inne :)

Napisany 11 luty 2009 - 23:20

Tylko dla Japoni były montowane ;)




Czyli na europkę nie ma kontrolki aktywnej :)


To dobrze bo jutro pewnię bedę chciał obejrzeć żarówki przy okazji wymiany tida i jak coś to przełoże z tida :)


Miły tak nawiasem jak odpowiadasz na moje posty to pierwsza mysl to za co tym razem dostane opie..... :D
Pozdro i dzieki :)
  • 0


#22 Miły

  • Moderator
  • 13962 postów
  • Dołączył:11 lip 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Międzyzdroje
  • Województwo:zachodniopomorskie
  • Nr klubowy:225
  • Auto:VC 2,0T GTS Z20NET i LPG :)
  • Oddział VKP:Zachodniopomorski

Napisany 11 luty 2009 - 23:32

Miły tak nawiasem jak odpowiadasz na moje posty to pierwsza mysl to za co tym razem dostane opie..... biggrin.gif

Bez przesady :D :D :P :P
Aczkolwiek na te dwa pytania - też bym Ci znalazł odpowiedź na forum bez problemu ;)


Czyli na europkę nie ma kontrolki aktywnej smile.gif

Nie ma - musiałbyś mieć czujnik i instalacje pociągniętą do zapięcia pasów przy fotelu.
  • 0
Moja była VB: VB 1,6 16V 120KM
.
Moja obecna VC: VC 2,0T 420Nm i 275 KM

#23 mrj

  • Forumowicz
  • 9 postów
  • Dołączył:11 wrz 2013
  • Województwo:pomorskie
  • Auto:opel vectra b 1.6 16v

Napisany 08 luty 2014 - 10:44

witam, przepraszam ze odnawiam temat chodzi oto, ze rozmotowalem licznik celem wymiany tid na mid, przy okazji montuje tez nie bieskie oswietlenie, probowalem wlozyc inna diode T5 z wiekszym oporem 1,5 W teraz bo zamontowaniu starej zarowki licznik kilometrow prawie w ogole nie swieci, jak sie czlowiek przyjrzy to mozna by zobaczyc cos, z gory dziekuje za pomoc
Pozdraiwam
  • 0

#24 Sanction

  • Forumowicz
  • 179 postów
  • Dołączył:30 lip 2013
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Vectra 1.6 16v

Napisany 21 czerwiec 2015 - 17:18

Witam,

 

Mam pewien problem.

Zgasło mi podświetlanie licznika kilometrów. Wszystkie inne żarówki ( diody, bo robiłem rok temu wymianę ) działają.

Bezpieczniki są oki, regulator ( potencjometr ) przy włączniku świateł też.

 

Po zgaśnięciu wyświetlacza kilometrów próbowałem ruszać wszystkim i na nic. Dopiero po godzinie zaczęło znowu świecić, a dziś, po kilku dniach poszedłem do samochodu i znowu nie świeci.

 

Co może być przyczyną ?


  • 0

#25 Sanction

  • Forumowicz
  • 179 postów
  • Dołączył:30 lip 2013
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Vectra 1.6 16v

Napisany 22 lipiec 2015 - 07:18

Witam ponownie.

 

Po uderzeniu w deskę, licznik czasem działa, a czasem nie. Rozebrałem więc całość i wyczyściłem styki i te przy żółtej kostce i te od licznika. Nadal nic, czyli raz zaświeci ( bez uderzenia ) a raz nie.

 

Co robić ? 


  • 0

#26 PiotrekM33

  • Forumowicz
  • 87 postów
  • Dołączył:13 cze 2014
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Ostrołęka
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Vectra B X20XEV

Napisany 22 lipiec 2015 - 08:19

 miałem to samo, wyczyściłem styki na płytce w miejscu gdzie siedzi żarówka. Ponad miesiąc i spokój, więc u mnie to była przyczyna


  • 0

#27 Sanction

  • Forumowicz
  • 179 postów
  • Dołączył:30 lip 2013
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Vectra 1.6 16v

Napisany 22 lipiec 2015 - 08:26

To jest trop. Dziękuje. Sprawdzę :) 


  • 0

#28 Exiu

  • Rekrut
  • 88 postów
  • Dołączył:19 sty 2015
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:VB 1.6 '96 X16XEL

Napisany 22 lipiec 2015 - 08:31

Przy okazji sprawdź czy te blaszki w oprawce żarówki nie są jakoś nienaturalnie wygięte. Zapewne przez to żarówka ciasno nie siedzi i czasami któraś blaszka nie ma styku.


  • 0

#29 Sanction

  • Forumowicz
  • 179 postów
  • Dołączył:30 lip 2013
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Vectra 1.6 16v

Napisany 22 lipiec 2015 - 08:36

Zamontowane mam diody, ale dziękuje, też to sprawdzę 


  • 0

#30 Exiu

  • Rekrut
  • 88 postów
  • Dołączył:19 sty 2015
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Rzeszów
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:VB 1.6 '96 X16XEL

Napisany 22 lipiec 2015 - 08:45

Diodowa T5 przecież też ma blaszki, które muszą przylegać do styków. Ostatnio jak u siebie wsadzałem diodową, to musiałem doginać żeby ciasno siedziała, bo inaczej też rzadko świeciła.


  • 0

#31 Łukasz 166

  • Forumowicz
  • 515 postów
  • Dołączył:14 lis 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Hajnówka
  • Województwo:podlaskie
  • Auto:Alfa 166 2.4

Napisany 22 lipiec 2015 - 09:59


to musiałem doginać żeby ciasno siedziała, bo inaczej też rzadko świeciła.

Sanction właśnie podoginaj te blaszki jak radzi kolega bo to pewnie ich wina.


  • 0

#32 Sanction

  • Forumowicz
  • 179 postów
  • Dołączył:30 lip 2013
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Vectra 1.6 16v

Napisany 22 lipiec 2015 - 14:51

Nie odginałem gniazd, ale to też jest dobry pomysł. Zamieniałem diodę na tę z MID'a i początkowo ona też nie działa, ale po 5 próbie obrotu zadziałała :)

 

Dzięki koledzy :) 


  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_