Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

Wymiana Akumulatora


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
44 odpowiedzi na ten temat

#21 Rysiek_Gdz

Rysiek_Gdz
  • Forumowicz
  • 94 postów
  • Dołączył:26 gru 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Grudziądz
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:Opel Vectra C 1.9 CDTI 150 KM Liftback

Napisany 03 styczeń 2009 - 00:16

Witam!

Mam pytanko. Co się stanie jak wyjmę akumulator z vectry CDTI 150 KM (chcę go naładować). Czy nie będę musiał udać się do serwisu aby na nowo wprowadzić jakieś dane do komputera itp.

Edytowany przez zubek73, 05 styczeń 2009 - 13:38.
używaj wyszukiwarki - taki temat już był wiec je łączę, czytaj powyżej / zubek

  • 0
Dodany obrazek


#22 shaqal

shaqal
  • Przyjaciel VKP
  • 3882 postów
  • Dołączył:03 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Grudziądz / Gdańsk
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:A6 2.7TDI, A3 1.8TFSI

Napisany 03 styczeń 2009 - 00:19

Nie powinno być problemu.
  • 0

#23 tomaszek_gubin

tomaszek_gubin
  • Forumowicz
  • 451 postów
  • Dołączył:31 sty 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:gubin
  • Województwo:lubuskie
  • Auto:opel vectra c V6

Napisany 03 styczeń 2009 - 00:21

Nie powinno być problemu.

musisz miec kod do radia :)
  • 0

#24 hapko

hapko
  • Moderator
  • 6860 postów
  • Dołączył:07 sie 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Szczecin
  • Województwo:zachodniopomorskie
  • Nr klubowy:214
  • Auto:VC GTS 2.0T & AH kombi 2.0T
  • Oddział VKP:Zachodniopomorski

Napisany 03 styczeń 2009 - 00:27

musisz miec kod do radia smile.gif


niekoniecznie
zależy jakie radio ;)
  • 0
VC Dodany obrazek
AH Dodany obrazek

Były: Escort 94' 1,6 16V I VB 96' x20xev II VB 97' x20xev CA 89' 1,2 VA 2000 92' c20xe CB 00' x12xe' III VB 01' Zender y22dtr

#25 Rysiek_Gdz

Rysiek_Gdz
  • Forumowicz
  • 94 postów
  • Dołączył:26 gru 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Grudziądz
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:Opel Vectra C 1.9 CDTI 150 KM Liftback

Napisany 03 styczeń 2009 - 01:01

Kody do radia mam. Czyli nic nie powinno się wydarzyć.
  • 0
Dodany obrazek

#26 ona_zalogowana

ona_zalogowana
  • Forumowicz
  • 26 postów
  • Dołączył:10 sie 2008
  • Płeć:Kobieta
  • Skąd:Najdroższe paliwo :)
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Jeszcze Skoda :) Już VB 2.0 DTI Diesel

Napisany 03 styczeń 2009 - 10:40

[quote name='Rysiek_Gdz' post='732773' date='sob, 03 sty 2009 - 01:01']Kody do radia mam. Czyli nic nie powinno się wydarzyć.


Czasem szyby dziwnie działaja po ponownym podłączeniu akumulatora , ale to też 'pestka' - dłużej przytrzymany przycisk wszystko naprawia :)

Edytowany przez ona_zalogowana, 03 styczeń 2009 - 10:41.

  • 0
Kłamię kiedy muszę , mówię prawdę kiedy mogę ...

#27 wojkor

wojkor
  • Forumowicz
  • 95 postów
  • Dołączył:17 lut 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Dąbrowa G.
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Z19DTH GTS

Napisany 07 luty 2009 - 01:02

Czasem szyby dziwnie działaja po ponownym podłączeniu akumulatora , ale to też 'pestka' - dłużej przytrzymany przycisk wszystko naprawia :)


coś bliżej??
u mnie po wyjęciu aku do wymiany termostatu (Z19DTH), szyby otwierają się tylko, kiedy trzymam przycisk, przedtem po przytrzymaniu przycisku ok. 2s otwierały się same do końca...
  • 0

#28 januaryr

januaryr
  • Forumowicz
  • 240 postów
  • Dołączył:21 kwi 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gryfino
  • Województwo:zachodniopomorskie
  • Auto:vectra c 1.9 150 KM 2004

Napisany 07 luty 2009 - 12:14

u mnie po wyjęciu aku do wymiany termostatu (Z19DTH), szyby otwierają się tylko, kiedy trzymam przycisk, przedtem po przytrzymaniu przycisku ok. 2s otwierały się same do końca...

Otwórz i zamknij do końca z dwa razy i będzie OK! :rolleyes:
  • 0

#29 kberest

kberest
  • Przyjaciel VKP
  • 2180 postów
  • Dołączył:03 lis 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Szczecin
  • Województwo:zachodniopomorskie
  • Auto:Insignia A20DTH (sedan)

Napisany 07 luty 2009 - 12:26

Otwórz i zamknij do końca z dwa razy i będzie OK! :rolleyes:

...a dokładnie musisz dojechać szybą do góry i przytrzymać przycisk, do momentu charakterystycznego kliknięcia.
  • 0

#30 wojkor

wojkor
  • Forumowicz
  • 95 postów
  • Dołączył:17 lut 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Dąbrowa G.
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC Z19DTH GTS

Napisany 07 luty 2009 - 15:14

faktycznie działa :D , wielkie dzięki!! Pozdrawiam!!
  • 0

#31 Javo

Javo
  • Forumowicz
  • 387 postów
  • Dołączył:26 wrz 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Ostrowiec Św.
  • Województwo:świętokrzyskie
  • Auto:Vectra C Z19DTH MY 2007 Peacock Blue

Napisany 07 luty 2009 - 19:57

Nic to nadzwyczajnego wojkor. Trzeba tylko czytać instrukcję od A do Z (o ile się ją ma)...
  • 0

#32 Dominik1982

Dominik1982
  • Klubowicz
  • 426 postów
  • Dołączył:30 sie 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Oświęcim
  • Województwo:małopolskie
  • Nr klubowy:908
  • Auto:Opel Vectra C Cosmo & BMW V8 & Megane CC
  • Oddział VKP:Małopolski

Napisany 26 sierpień 2011 - 19:24

Musze odlączyć akumlator. Wiem, że z radiem nie będzie problemu, ale czy po odłączeniu aku. rzeczy które mam programowane op-comem (wyłączenie ryglowania drzwi, wyłączenie sprysków na światła itp.) będe musial ustawiać od nowa?
proszę o pilą odpowiedź.,

sorki, że podbijam, ale muszę mieć te informacje szybko.

Edytowany przez Dominik1982, 26 sierpień 2011 - 19:23.

  • 0

#33 papas5

papas5
  • Klubowicz
  • 3489 postów
  • Dołączył:02 lip 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:kiedyś Płock teraz WARS i SAWA
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:723
  • Auto:Peugeot 301 ALLURE, 1,6 VTI, 2013 r.
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 26 sierpień 2011 - 19:30

Musze odlączyć akumlator. Wiem, że z radiem nie będzie problemu, ale czy po odłączeniu aku. rzeczy które mam programowane op-comem (wyłączenie ryglowania drzwi, wyłączenie sprysków na światła itp.) będe musial ustawiać od nowa?
proszę o pilą odpowiedź.,

sorki, że podbijam, ale muszę mieć te informacje szybko.


bedziesz musiał zaprogramować domykanie szyb , skasuje sie licznik dziennych km, oraz BC
  • 0

#34 Dominik1982

Dominik1982
  • Klubowicz
  • 426 postów
  • Dołączył:30 sie 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Oświęcim
  • Województwo:małopolskie
  • Nr klubowy:908
  • Auto:Opel Vectra C Cosmo & BMW V8 & Megane CC
  • Oddział VKP:Małopolski

Napisany 26 sierpień 2011 - 19:32

bedziesz musiał zaprogramować domykanie szyb , skasuje sie licznik dziennych km, oraz BC

DZięki wielkie, wytłumacz mi jeszcze co to znaczy że będę musiał zaprogramować szyby? będe potrzebował do tego op-coma?
  • 0

#35 tomrol

tomrol
  • Forumowicz
  • 204 postów
  • Dołączył:25 lip 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Gdansk
  • Województwo:pomorskie
  • Auto:Vectra GTS Y2.2DTR

Napisany 26 sierpień 2011 - 19:38

DZięki wielkie, wytłumacz mi jeszcze co to znaczy że będę musiał zaprogramować szyby? będe potrzebował do tego op-coma?


Nie,nie trzeba,otwórz szyby do końca,zamknij i przytrzymaj guzik....pare postów wyżej jest o tym napisane.
  • 0
Kiedys Gdynia teraz Gdansk....3miato

#36 papas5

papas5
  • Klubowicz
  • 3489 postów
  • Dołączył:02 lip 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:kiedyś Płock teraz WARS i SAWA
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:723
  • Auto:Peugeot 301 ALLURE, 1,6 VTI, 2013 r.
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 26 sierpień 2011 - 19:41

Nie,nie trzeba,otwórz szyby do końca,zamknij i przytrzymaj guzik....pare postów wyżej jest o tym napisane.


dokładnie każdy przyciska przytrzymac 1-2 sek po pełnym zamknięciu aż usłyszysz :tyk: u już sa zaprogramowane Dodany obrazek, łatwe nie ?Dodany obrazek

Edytowany przez papas5, 26 sierpień 2011 - 19:42.

  • 0

#37 Dominik1982

Dominik1982
  • Klubowicz
  • 426 postów
  • Dołączył:30 sie 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Oświęcim
  • Województwo:małopolskie
  • Nr klubowy:908
  • Auto:Opel Vectra C Cosmo & BMW V8 & Megane CC
  • Oddział VKP:Małopolski

Napisany 26 sierpień 2011 - 19:44

wiem, myślałem, że koledze papas chodziło o jakieś inne programowanie. Czyli romumiem, że inne ustawienia typu wyłączone ryglowanie dzwi po ruszeniu, automatyczne wlączanie świateł oraz inne rzeczy, które zmieniałem op-comem zostaną po staremu tak?
  • 0

#38 Piotreq

Piotreq
  • Moderator
  • 11120 postów
  • Dołączył:24 lis 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Łorsoł
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:506
  • Auto:wszystkomający Signum Z19DTH z nowym serduchem
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 26 sierpień 2011 - 20:22

Oprócz samych szyb, które trzeba będzie zaprogramować wszystko zostaje po staremu...;)

Oczywiście dane z BC, licznik dzienny (dobowy) kilometrów jak i nastawy radia także znikną...

Edytowany przez Piotreq, 26 sierpień 2011 - 20:23.

  • 1
Gdyby nie wady genetyczne Vectry nie byłoby tego forum... uszanuj to !!!
DTI czy TDI, Turbo Diesel to za-je-bista sprawa...
Pomogłem ???
Masz problem z samochodem ? Zapraszam do siebie : http://www.autobialoleka.pl

#39 Dominik1982

Dominik1982
  • Klubowicz
  • 426 postów
  • Dołączył:30 sie 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Oświęcim
  • Województwo:małopolskie
  • Nr klubowy:908
  • Auto:Opel Vectra C Cosmo & BMW V8 & Megane CC
  • Oddział VKP:Małopolski

Napisany 26 sierpień 2011 - 20:28

Nareszcie konkret ! Wielkie dzięki chłopie :pijaki:
  • 0

#40 Piotreq

Piotreq
  • Moderator
  • 11120 postów
  • Dołączył:24 lis 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Łorsoł
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:506
  • Auto:wszystkomający Signum Z19DTH z nowym serduchem
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 26 sierpień 2011 - 20:35

Radio sobie zaprogramujesz bez problemu, kody raczej nie będą potrzebne, szyby także bo wiadomo jak się to robi... Znikną odczyty spalania z kompa (wyświetlacz komputera się zresetuje) oraz wyzeruje się licznik przebiegu dobowego.
Innych ukrytych niespodzianek nie ma...
  • 0
Gdyby nie wady genetyczne Vectry nie byłoby tego forum... uszanuj to !!!
DTI czy TDI, Turbo Diesel to za-je-bista sprawa...
Pomogłem ???
Masz problem z samochodem ? Zapraszam do siebie : http://www.autobialoleka.pl




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_