Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

Nowy soft do Ecu!


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
362 odpowiedzi na ten temat

#341 lukas311

lukas311
  • Forumowicz
  • 82 postów
  • Dołączył:12 lut 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Krajenka / Piła
  • Województwo:wielkopolskie
  • Auto:Vectra B 2.0DTI Y20DTH 2001r. / YAMAHA XJ600S

Napisany 18 grudzień 2011 - 17:46

I ja po aktualizacji miałem nieaktywny błąd 1651. Mechanik z ASO twierdził, że nic on nie oznacza konkretnego bo mówi tylko o błędzie komunikacji z pompą, który widocznie powstaje podczas wgrywania softu. Nie ma się czym przejmować bo to normalne. Chciałbym jeszcze dodać, że od chwili wgrania nowszego softu tj. 5 dla Y20DTH nie miałem ani razu problemu z odpaleniem auta, bez względu na temperaturę. Mogę również gasić i ponownie odpalać zimne auto co wcześniej wiązało się z długim kręceniem. Do tego mam wrażenie, że silnik równiej i kulturalniej pracuje, a zauważalne jest to zwłaszcza gdy jest zimny. Ogólnie nie żałuję inwestycji i polecam innym.
  • 0
XIV Zlot VKP - I miejsce na 1/4 mili w klasie Diesel F1 - 18,3 sek.
-->Moja VB<-- :)


#342 reset

reset
  • Forumowicz
  • 890 postów
  • Dołączył:27 maj 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Tychy
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC GTS 2.0T

Napisany 18 grudzień 2011 - 20:23

A ile panowie płaciliscie za wgranie nowego softa ?


Kolego nad twoim postem chyba padły z 3 ceny z różnych rejonów Polski...
  • 0

#343 piter9020

piter9020
  • Forumowicz
  • 101 postów
  • Dołączył:21 lut 2011
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:wielkopolskie
  • Auto:opel vectra B FL sedan 2.0 DTI

Napisany 19 grudzień 2011 - 12:36

A w wielkopolsce ktoś wgrywał sobie nowy soft? Jeśli tak to gdzie to mozna zrobić?

Edytowany przez piter9020, 19 grudzień 2011 - 12:37.

  • 0

#344 Hrabia

Hrabia
  • Forumowicz
  • 200 postów
  • Dołączył:25 maj 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Toruń
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:Peugeot 607 2.2 HDI 133KM Automat

Napisany 20 grudzień 2011 - 17:04

Dziś w Toruniu
Opel Auto-Toruń
Miałem soft 09136118 ver 2 wgrali do najnowszego jakiego mieli: 09136118 ver 4
Vectra B polift 2.0 DTI 101 km
Czas 20 min
Koszt: 50 zł !!!

Dziwne to ze w różnych miejscach dealerzy biorą inaczej :(

Pytałem się czy nie mają innej wersji, mówili ze nie,
To jest najnowsza wersja ?

PS. Ma ktoś opis tego softa ver 4, jakie on ma zmiany
  • 0

#345 Jacolekłódź

Jacolekłódź
  • Forumowicz
  • 1 postów
  • Dołączył:23 sty 2012
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Łódź
  • Województwo:łódzkie
  • Auto:Opel vectra 2.0 dti

Napisany 23 styczeń 2012 - 00:58

Witam
Gdzie w łodzi moge wgrać nowego softa

Ile kosztuje?

Opel vectra 2.0 dti 2000r.
  • 0

#346 Kznwip

Kznwip
  • Forumowicz
  • 7 postów
  • Dołączył:11 kwi 2012
  • Województwo:łódzkie
  • Auto:Opel Vectra c kombi 2.0dti

Napisany 12 kwiecień 2012 - 10:08

tez szukam gdzie w lodzi mozna wgrac nowego softa mam vectre C 2.0 dti slabo odpala na cieplym silniku po odpieciu czujnika temperatury pali normalnie wiec chyba nowy soft pomoze ;]
  • 0

#347 Dziadek vec

Dziadek vec
  • Forumowicz
  • 1359 postów
  • Dołączył:25 wrz 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mysłowice
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Opel Zafira A 2.0 DTL 16V82KM

Napisany 13 kwiecień 2012 - 16:52

Po co kombinować z softem załóż oszukacza i po problemie zawsze możesz odpiąć w czelach naprawczych.
  • 0

#348 Kznwip

Kznwip
  • Forumowicz
  • 7 postów
  • Dołączył:11 kwi 2012
  • Województwo:łódzkie
  • Auto:Opel Vectra c kombi 2.0dti

Napisany 13 kwiecień 2012 - 22:17

tak wstawili mi opornik jakis na czujniku temp i jest w miare ok kreci ze 3 sekundy i odpala nie jak wczesniej po 15 ale teraz z kolei nie pokazuje sie temp silnika . chcialbym sie jeszcze dowiedziec jakie mam ecu w mojej vectrze c 2.0 dti silnik bodajrze Y20DTH

Edytowany przez Kznwip, 14 kwiecień 2012 - 07:13.

  • 0

#349 hapko

hapko
  • Moderator
  • 6877 postów
  • Dołączył:07 sie 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Szczecin
  • Województwo:zachodniopomorskie
  • Nr klubowy:214
  • Auto:VC GTS 2.0T & AH kombi 2.0T
  • Oddział VKP:Zachodniopomorski

Napisany 13 kwiecień 2012 - 22:32

chcialbym sie jeszcze dowiedziec jakie mam ecu w mojej vectrze c 2.0 dti silniuk podajrze Y20DTH


masz pompe z dwuwtykowym sterownikiem PSG16 ;)
  • 0
VC Dodany obrazek
AH Dodany obrazek

Były: Escort 94' 1,6 16V I VB 96' x20xev II VB 97' x20xev CA 89' 1,2 VA 2000 92' c20xe CB 00' x12xe' III VB 01' Zender y22dtr

#350 Dziadek vec

Dziadek vec
  • Forumowicz
  • 1359 postów
  • Dołączył:25 wrz 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mysłowice
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Opel Zafira A 2.0 DTL 16V82KM

Napisany 14 kwiecień 2012 - 18:03

Zamiast opornika jest gotowy moduł elektroniczny z resztą na alledrogo też można zakupić i wszystko działa jak należy a nie na stałe opornik i nie działa,nie wskazuje temperatury,na forum są schematy jak to zrobić samemu.
http://forum.vectrak...we-kilka-porad/

Edytowany przez Dziadek vec, 14 kwiecień 2012 - 18:06.

  • 0

#351 Kznwip

Kznwip
  • Forumowicz
  • 7 postów
  • Dołączył:11 kwi 2012
  • Województwo:łódzkie
  • Auto:Opel Vectra c kombi 2.0dti

Napisany 14 kwiecień 2012 - 21:18

zdecydowalem sie na przepragromawanie softu tak aby komp podawal wiecej paliwa na cieplym akcja z opornikiem to na krotka mete:) ale dzieki panowie za pomoc:)
  • 0

#352 Pczs4

Pczs4
  • Forumowicz
  • 51 postów
  • Dołączył:13 lis 2013
  • Województwo:dolnośląskie
  • Auto:VB 2.0 DTI

Napisany 13 styczeń 2014 - 17:14

Panowie czy aby wgrać nowszy soft potrzebny jest Car Pass? Dzwoniłem do ASO Lubin i Wrocław. W Lubinie (dzwoniąc miesiąc temu, inny pan 150zł) dziś 190zł, Wrocław 220zł. W obydwu firmach koszt wydobycia Car Passa 150zł.

Dzisiaj byłem w ASO i okazało się że panowie nie wgrają mi nowego softa bo mój sterownik silnika ma inny VIN niż silnik i inne oznaczenia, jest z 2001 roku z silnika DTL chyba a moja Viki ma DTH z 99r. Nie wiem dokładnie o co chodzi ale kojarzę że są silniki z oznaczeniami X i Y. Panowie powiedzieli że ktoś wymienił sterownik albo silnik. Mogliby to zrobić ale wtedy możliwe że już nie odpaliłbym auta i cała instalacja do wymiany. No i muszę tak jeździć... :( Coś poradzicie?
  • 0

#353 zydek87

zydek87
  • Forumowicz
  • 3 postów
  • Dołączył:21 mar 2013
  • Województwo:wielkopolskie
  • Auto:Vectra B 2.0DTI

Napisany 16 styczeń 2014 - 10:06

Witam jestem nowy na forum ale mam taki sam problem jak większość forumowiczow tzn. Problem z grzaniem swiec ponieważ powinny sie grzac od+3. Stopni a w moim X20DTH. Grzeja jak im sie podoba wczoraj przy +1 wogole nie zapalila sie kontrolka od grzania wiec trzeba bylo długo kręcić. Pompe mam po regeneracji więc odpada ta możliwość. Moje pytanie czy lepiej kupic modul

Edytowany przez zydek87, 16 styczeń 2014 - 10:10.

  • 0

#354 marcinek180

marcinek180
  • Forumowicz
  • 8142 postów
  • Dołączył:27 wrz 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Chrzanów
  • Województwo:małopolskie
  • Auto:Czarna VB kombi Y20DTH +chip, 02r.

Napisany 16 styczeń 2014 - 10:10

Twoja decyzja co lepiej i taniej i łatwiej dla Ciebie...
  • 0

#355 drano

drano
  • Forumowicz
  • 3188 postów
  • Dołączył:29 sty 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Poznań
  • Województwo:wielkopolskie
  • Auto:Vectra b 20 DTI Caravan

Napisany 16 styczeń 2014 - 10:20

na początek czujnik temp, 2-pinowy na ECU wymień - test ze zdjeciem wtyczki tez coś wyjasni czy moduł sie odezwie,
  • 0

#356 zydek87

zydek87
  • Forumowicz
  • 3 postów
  • Dołączył:21 mar 2013
  • Województwo:wielkopolskie
  • Auto:Vectra B 2.0DTI

Napisany 16 styczeń 2014 - 10:21

Chodzi o to czy jak zamontuje taki modul to czy pompa wtryskowa nie ulegnie uszkodzeniu przez zwiększenie dawki paliwa. Ewentualnie czy ktos ma namiary na kogoś kto mógłby mi wgrac nowszy soft w poznaniu i okolicy bo dzwonie po serwisach i tam nikt nic nie wie na temat oprogramowania.
  • 0

#357 drano

drano
  • Forumowicz
  • 3188 postów
  • Dołączył:29 sty 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Poznań
  • Województwo:wielkopolskie
  • Auto:Vectra b 20 DTI Caravan

Napisany 16 styczeń 2014 - 10:30

Myslisz o montażu dodatkowego modułu elektronicznego ...teraz skapowałem.

Pompa po regeneracji -więc wyklucz uszkodzenie czujnika temp na ECU i przekażnika świec żarowych o samych świecach już nie piszę.
  • 0

#358 zydek87

zydek87
  • Forumowicz
  • 3 postów
  • Dołączył:21 mar 2013
  • Województwo:wielkopolskie
  • Auto:Vectra B 2.0DTI

Napisany 16 styczeń 2014 - 11:22

Świece nowe ok.1,5 miecha temu wymienione na febi bilstein. mimo tego jedna byla uszkodzona błąd p1635 ale juz ja wymienilem i jest ok. Wiec pozostaje tylko ten czujnik na ECU jeśli rozumiem? Prosze o kontakt kogos kto wgrywa soft na nowszy w okolicach poznania?

Świece nowe ok.1,5 miecha temu wymienione na febi bilstein. mimo tego jedna byla uszkodzona błąd p1635 ale juz ja wymienilem i jest ok. Wiec pozostaje tylko ten czujnik na ECU jeśli rozumiem? Prosze o kontakt kogos kto wgrywa soft na nowszy w okolicach poznania?
  • 0

#359 Dziadek vec

Dziadek vec
  • Forumowicz
  • 1359 postów
  • Dołączył:25 wrz 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mysłowice
  • Województwo:śląskie
  • Auto:Opel Zafira A 2.0 DTL 16V82KM

Napisany 16 styczeń 2014 - 15:06

Sprawdź napięcia we wtyczce do sterownika świec podczas zaczynania grzania możliwe że wtyki wypalone i nie kontaktują dobrze duży prąd płynie przez nie czyli na świece i dopływ.
Dodany obrazek

Edytowany przez Dziadek vec, 16 styczeń 2014 - 15:10.

  • 0

#360 luki3410

luki3410
  • Forumowicz
  • 21 postów
  • Dołączył:19 gru 2013
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:lublin
  • Województwo:lubelskie
  • Auto:vectra b 2.2 DTI,NEW BEETLE 1.9 TDI

Napisany 24 styczeń 2014 - 21:29

Panowie czy aby wgrać nowszy soft potrzebny jest Car Pass? Dzwoniłem do ASO Lubin i Wrocław. W Lubinie (dzwoniąc miesiąc temu, inny pan 150zł) dziś 190zł, Wrocław 220zł. W obydwu firmach koszt wydobycia Car Passa 150zł.

Dzisiaj byłem w ASO i okazało się że panowie nie wgrają mi nowego softa bo mój sterownik silnika ma inny VIN niż silnik i inne oznaczenia, jest z 2001 roku z silnika DTL chyba a moja Viki ma DTH z 99r. Nie wiem dokładnie o co chodzi ale kojarzę że są silniki z oznaczeniami X i Y. Panowie powiedzieli że ktoś wymienił sterownik albo silnik. Mogliby to zrobić ale wtedy możliwe że już nie odpaliłbym auta i cała instalacja do wymiany. No i muszę tak jeździć... :( Coś poradzicie?


Wgrywałem ostatnio nowy soft do mojej vikiy22dtr po znajomości w serwisie w lublinie i nikt nie chciał carpass-u,którego nawet nie posiadam.Nie wiem ile kosztuje w lublinie bo ja to robiłem za flaszke
  • 0




1 użytkowników czyta ten temat

1 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


    kuba_234

Skin Designed By Duke_