Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

Ukryte menu - nowe opcje komputera !!!


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
283 odpowiedzi na ten temat

#81 Horrorist

Horrorist
  • Forumowicz
  • 42 postów
  • Dołączył:02 paź 2007
  • Skąd:TYCHY
  • Województwo:śląskie
  • Auto:ZAFIRA 1,9CDTI 120KM, CORSA C 1.2 75KM

Napisany 25 październik 2007 - 18:16

ja mam radyjko CD30 i jak nacisne BC to na wyświetlaczu pojawia mi sie napis NO FUNCTION :( Da sie to aktywowac TECHem ??
  • 0


#82 zubek

zubek
  • Moderator
  • 23226 postów
  • Dołączył:29 lip 2004
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:WWL
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:300
  • Auto:VC/03/Y22DTR/SW
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 25 październik 2007 - 21:03

Da sie to aktywowac TECHem ??

obawiam się, że tak ;-)
  • 0

#83 kier

kier
  • Forumowicz
  • 94 postów
  • Dołączył:26 cze 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Świętochłowice
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC 2.0 DTI Y20DTH

Napisany 26 październik 2007 - 10:38

QUOTE
Da sie to aktywowac TECHem ??

obawiam się, że tak ;-)


Jestem pewien że tak. Miałem tak samo.
  • 0

#84 Horrorist

Horrorist
  • Forumowicz
  • 42 postów
  • Dołączył:02 paź 2007
  • Skąd:TYCHY
  • Województwo:śląskie
  • Auto:ZAFIRA 1,9CDTI 120KM, CORSA C 1.2 75KM

Napisany 26 październik 2007 - 13:38

dzwoniłem właśnie do ASO MUCHA i zrobią mi to za 150zł jeśli przywioze ze sobą kod od immo...

byłem dzisiaj uaktywnić BC i... d***, nie da sie bo ponoć radio jest niefabryczne i cos tam cos tam juz nawet nie pamiętam co kolo mi mówił :angry: Ale jak radio moze być niefabryczne jak te radyjko było w wyposażeniu standardowym...

Edytowany przez Horrorist, 02 listopad 2007 - 18:23.

  • 0

#85 shaqal

shaqal
  • Przyjaciel VKP
  • 3884 postów
  • Dołączył:03 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Grudziądz / Gdańsk
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:A6 2.7TDI, A3 1.8TFSI

Napisany 20 styczeń 2008 - 18:19

byłem dzisiaj uaktywnić BC i... d***, nie da sie bo ponoć radio jest niefabryczne i cos tam cos tam juz nawet nie pamiętam co kolo mi mówił Ale jak radio moze być niefabryczne jak te radyjko było w wyposażeniu standardowym...


Jeśli jesteś zainteresowany to mam cd30 mp3 na zbyciu ;)

Co do tematu, mógłby ktos podać co oznaczają funkcję w trybie testowym ale przy naciskaniu "audio"???
Funkcje w BC są dość jasne, ale w audio nie tak do końca, w pewnej zakładce można zrestować tzw. "eeprom" i widnieją także opcje do zaznaczenia/odznaczenia.
  • 0

#86 tomekpn

tomekpn
  • Forumowicz
  • 224 postów
  • Dołączył:15 wrz 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Warszawa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:nie Vectra

Napisany 20 marzec 2008 - 21:52

WITAK !!!!!!

Podaje informacje, ktora odkryl Jacenty:

Powinno bez problemu działać ze wszystkimi radiami CD - od CD30 do DVD90

Należy: nacisnąć i przytrzymać przycisk 'settings' - po około 10 sec trzymania usłyszycie beep. Należy wówczas naciskać 'bc' - i przełączać się pomiędzy kolejnymi ciekawymi ekranami.

W sumie jest tam 6 cz 7 różnych ekraników z informacjami (temp. cieczy, ładowanie aku, il. paliwa na wtryskach, i.t.d.) Jednym z ostatnich ekranów jest info o zapamiętanych błędach. Niestety bez kodu czy coś takiego - po prostu ile checków komputerek zapisał do pamięci od czasu ostatniego resetu techem. Widać tam błędy pomimo, że na wyświetlaczu obrotomierza nic się nie pojawia - żadne auto z kluczem.


Czy to działa tylko w autach, w których uaktywniony jest BC ? Czy można te ekrany podejrzeć również w tych bez BC ?

Radyjko CD30 MP3

Edytowany przez zubek73, 21 marzec 2008 - 08:39.

  • 0

#87 DamianVectra

DamianVectra
  • Forumowicz
  • 13 postów
  • Dołączył:24 paź 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:kraków
  • Województwo:małopolskie
  • Auto:VC kombi

Napisany 06 listopad 2008 - 22:08

Witam serdecznie!
Gdzieś na forum znalazłem, ze jak przytrzymamy przycisk settings przez ok 10 sek. to usłyszymy sygnał beep i naciskając BC zaczną wyświetlać się na dużym wyświetlaczu różne opcje - predkość, temperatury, napięcia itd.
gdy zakończymy przeglądanie przytrzymujemy znowu settings aż odezwie się beep po ok 10 sek.
Zrobiłem tak i wszystko ok poza tym, że radio przestałóo reagowac na klawisze 1...9, strzałki w boki i góra dół.
Jak to odkręcić tak aby radio działało- proszę o pomoc.

edit:
Witam ponownie!
Po wyłączeniu zapłonu i zamknięciu samochodu wszystko wróciło do normy!!!

Edytowany przez zubek73, 07 listopad 2008 - 08:39.
jest o tym temat wiec łaczę / zubek

  • 0

#88 ireneusz

ireneusz
  • Forumowicz
  • 5 postów
  • Dołączył:15 gru 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:sandomierz
  • Województwo:świętokrzyskie
  • Auto:vectra c 2.2 dti

Napisany 05 grudzień 2008 - 13:56

jak to jest w NCDC2013 u mnie nic po 10 s nie działa
  • 0

#89 misiek2012

misiek2012
  • Forumowicz
  • 41 postów
  • Dołączył:11 lut 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie
  • Auto:Vectra C 2.2 DTI

Napisany 12 luty 2009 - 17:06

Witam
Mam pytanie co do aktywacji komputera w VECTRA C.
Podobno każda VC ma tak owy komputer wiec dziś udałem sie do serwisu, podłączyli kompa i stwierdzili ze nie ma możliwości za stary samochód i nie ma tej funkcji ( VC 2002r 2.2DTI) aktywowali mi tylko światła i skasowali 100 zl. Mam duży wyświetlacz GID i przełącznik ze sterowaniem wszystko oryginalnie montowane od nowości. Czy to możliwe ze nie da sie u mnie tego zrobić? Gdzie w Trójmieście podjechać jeszcze spróbować?
  • 0

#90 shaqal

shaqal
  • Przyjaciel VKP
  • 3884 postów
  • Dołączył:03 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Grudziądz / Gdańsk
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:A6 2.7TDI, A3 1.8TFSI

Napisany 12 luty 2009 - 17:25

Gdzie w Trójmieście podjechać jeszcze spróbować?



PHU Konocar K. Konowałek
Autoryzowany dealer firmy OPEL
80-314 Gdańsk
ul.Grunwaldzka 303
serwis:
otwarte: poniedziałek-piątek: 8.00 - 19.00
sobota: 9.00 - 15.00
telefon: (58) 55-23-406
  • 0

#91 zubek

zubek
  • Moderator
  • 23226 postów
  • Dołączył:29 lip 2004
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:WWL
  • Województwo:mazowieckie
  • Nr klubowy:300
  • Auto:VC/03/Y22DTR/SW
  • Oddział VKP:Mazowiecki

Napisany 12 luty 2009 - 17:37

Tyle że on właśnie z konocaru wrócił z kwitkiem

PS
misiek2012 nie pisz tego w 5ciu miejscach bo robisz bałagan a i o odpowiedź trudniej
  • 0

#92 Shinneko

Shinneko
  • Forumowicz
  • 709 postów
  • Dołączył:05 mar 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC Z19DT '06

Napisany 06 marzec 2009 - 16:37

... aktywowali mi tylko światła ...

Co to znaczy że aktywowali światła?
  • 0

#93 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 06 marzec 2009 - 18:30

Co to znaczy że aktywowali światła?

automatyczne zapalanie swiatel po rozruchu silnika :)
  • 0

#94 Shinneko

Shinneko
  • Forumowicz
  • 709 postów
  • Dołączył:05 mar 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC Z19DT '06

Napisany 06 marzec 2009 - 18:49

A to jest fajna opcja :D
  • 0

#95 junior1023

junior1023
  • Forumowicz
  • 81 postów
  • Dołączył:25 lis 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC 2,2 dti ; 2004 kombi

Napisany 06 marzec 2009 - 23:25

A to jest fajna opcja :D



Fajna??? Może i owszem, ale na śląsku kosztuje 50 złociszy, a nie 100. A poza tym pomyślcie:
Czekam na kogoś w zimie i chcę się dogrzać, załączam auto i światła mi się zapalają na całego. po co?????
  • 0

#96 rafix1

rafix1
  • Klubowicz
  • 5215 postów
  • Dołączył:16 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Litwini wracali?
  • Województwo:wielkopolskie
  • Nr klubowy:493
  • Auto:VC GTS 2.2dti+ 2004r.
  • Oddział VKP:Wielkopolski

Napisany 06 marzec 2009 - 23:28

Czekam na kogoś w zimie i chcę się dogrzać, załączam auto i światła mi się zapalają na całego. po co?????

inaczej....ile razy w ciągu roku sie dogrzewasz a ile razy musisz pamiętać o włączeniu świateł
dla mnie odpowiedź prosta i mam nadzieję, że dla Ciebie też ;)
  • 0

pzdr, rafix1 (151KM / 336Nm / 1600W RMS) icon5.png
“Naj Vectra C” Im + 1× IIm + 2× IIIm + “Naj Car Audio” Im + 3× IIm + 1× IIIm + ”1/4 mili w kategorii F” Im +1× IIm + 1× IIIm + ”Zręcznościówka pow. 125KM” IIIm + ”Ściana Płaczu - 13cm” IIIm + ”Konkurs Foto VKP” IIm + 1× IIIm


#97 Damian44

Damian44
  • Forumowicz
  • 1714 postów
  • Dołączył:27 kwi 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Katowice/Czeladź
  • Województwo:śląskie
  • Auto:VC GTS 2.0T

Napisany 07 marzec 2009 - 05:00

Fajna??? Może i owszem, ale na śląsku kosztuje 50 złociszy, a nie 100. A poza tym pomyślcie:
Czekam na kogoś w zimie i chcę się dogrzać, załączam auto i światła mi się zapalają na całego. po co?????

Po to żebyś był widoczny, a jeśli nie jesteś na drodze, to zawsze możesz przełączyć światła na postojowe. Te 50 zł można bardzo łatwo wymienić na mandacik za niemanie światełek bo się zapomniało. Wg. ten automacik to bardzo trafiony bajer.
  • 0

#98 bajtek

bajtek
  • Klubowicz
  • 3023 postów
  • Dołączył:21 mar 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:podkarpackie
  • Nr klubowy:449
  • Auto:Volvo S40 D5
  • Oddział VKP:Kujawsko-Pomorski

Napisany 07 marzec 2009 - 10:39

Czekam na kogoś w zimie i chcę się dogrzać, załączam auto i światła mi się zapalają na całego. po co?

Jest na to prosta metoda: przekręcasz przełącznik na postojówki i światła nie świecą się "na całego". :P
  • 0
Była VCC Irmscher Line, jest Astra-Club Caravan oraz Volvo S40 D5.
Moja jazda zręcznościowa na czas. Kliknij na zdjęcie, aby zapoznać się z opisem:

Dodany obrazek

Dodany obrazek

klubowicz vectraklubpolska | przyjaciel vectraunlimited

II miejsce dla najładniejszej Vectry C IX Zlotu.
III miejsce dla najładniejszej Vectry C X Zlotu.
IV miejsce dla najładniejszej Vectry C XI Zlotu.


#99 Shinneko

Shinneko
  • Forumowicz
  • 709 postów
  • Dołączył:05 mar 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VC Z19DT '06

Napisany 09 marzec 2009 - 09:36

A czy po włączeniu tej opcji jest możliwość wyłączenia świateł przy włączonym zapłonie? W punto miałem tak że aby się automatycznie zapalały światła to musiały być włączone na manetce. Po przekręceniu kluczyka automatycznie się wyłączały. Ale jeśli ktoś nie chciał mieć włączonych świateł to wystarczyło przekręcić manetkę i było po sprawie.
  • 0

#100 bajtek

bajtek
  • Klubowicz
  • 3023 postów
  • Dołączył:21 mar 2007
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:podkarpackie
  • Nr klubowy:449
  • Auto:Volvo S40 D5
  • Oddział VKP:Kujawsko-Pomorski

Napisany 10 marzec 2009 - 07:54

Przy włączonym silniku światła muszą się świecić, obojętnie, czy to postojówki, czy mijania.
  • 0
Była VCC Irmscher Line, jest Astra-Club Caravan oraz Volvo S40 D5.
Moja jazda zręcznościowa na czas. Kliknij na zdjęcie, aby zapoznać się z opisem:

Dodany obrazek

Dodany obrazek

klubowicz vectraklubpolska | przyjaciel vectraunlimited

II miejsce dla najładniejszej Vectry C IX Zlotu.
III miejsce dla najładniejszej Vectry C X Zlotu.
IV miejsce dla najładniejszej Vectry C XI Zlotu.





1 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_