- (9 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Nowe opcje komputera !!!
Napisano 19 listopad 2006 - 22:41
Podaje informacje, ktora odkryl Jacenty:
Powinno bez problemu działać ze wszystkimi radiami CD - od CD30 do DVD90
Należy: nacisnąć i przytrzymać przycisk 'settings' - po około 10 sec trzymania usłyszycie beep. Należy wówczas naciskać 'bc' - i przełączać się pomiędzy kolejnymi ciekawymi ekranami.
W sumie jest tam 6 cz 7 różnych ekraników z informacjami (temp. cieczy, ładowanie aku, il. paliwa na wtryskach, i.t.d.) Jednym z ostatnich ekranów jest info o zapamiętanych błędach. Niestety bez kodu czy coś takiego - po prostu ile checków komputerek zapisał do pamięci od czasu ostatniego resetu techem. Widać tam błędy pomimo, że na wyświetlaczu obrotomierza nic się nie pojawia - żadne auto z kluczem.
Napisano 20 listopad 2006 - 17:51
A jak wyjsc z tego trybu testowego??? Bo trzymaniem dluzej "Settings" sie nie da. Rowniez po zgaszeniu silnika, wyjsciu z auta na krotkie zakupy i powocie moj BC jest ciagle w tym trybie. Ale sie narobilo :mrgreen:
Napisano 20 listopad 2006 - 18:57
weutec napisał:
ASO i 50 PLN :twisted:
Napisano 20 listopad 2006 - 20:06
weutec napisał:
A jak wyjsc z tego trybu testowego??? Bo trzymaniem dluzej "Settings" sie nie da. Rowniez po zgaszeniu silnika, wyjsciu z auta na krotkie zakupy i powocie moj BC jest ciagle w tym trybie. Ale sie narobilo :mrgreen:
Nie pamiętam jak wyszedłem, ale wyszedłem. Pokombinuj.Powodzenia.
Napisano 21 listopad 2006 - 15:19
I teraz ponownie przytrzymujesz settings przez te 10 sec - znowu beep - i ukryte menu jest ponownie ukryte.
Napisano 21 listopad 2006 - 18:15
Mam zaprzyjaznionego majstra w ASO wiec od kiedy jezdze oplem (1998) nie zaplacilem jeszcze ani grosza za podpiecie do Techa.
Problem sam sie rozwiazal. Wczoraj jak wyszedlem z auta tylko na chwile na zakupy to tryb testowy sie nie wylaczyl (jak pisalem powyzej) ale dzisiaj rano juz tego nie bylo.
Napisano 21 listopad 2006 - 19:08
kalixt napisał:
Też wypróbowałem, działa, ale może ktoś by się pokusił o opisanie co jaki symbol znaczy !
Napisano 22 listopad 2006 - 07:57
To co udało się mi odszukać to: http://www.astra-h.ru/test_bk.html
ps. Ja to już znam od 1/2 roku szkoda że sie nie chwaliłem ale myślałem że wszyscy to wiedzą
Pozdrawiam jak znajdę polski opis dam znać
Aha - Tam tez tylko trzeba powertować możecie sobie zassać EPC oraz TISa w wersji polskiej w razie problemów służe radą
Napisano 22 listopad 2006 - 09:03
Coolant: temperatura cieczy chlodzacej
U-Term30: napiecie uzytkowe (na klemie nr 30)
Sensor: temperatura zewnetrzna - pomiar
Speed: predkosc aktualna
Display: temperatura zewnetrzna - wyswietlana
LED/LCD Temp: temperatura wyswiatlacza LCD
RC-Inst: aktualne zuzycie
RC-Time: srednie zuzycie (ostatnia minuta?)
RC-Dist: srednie zuzycie (ostatnie 50km?)
TC-Inst: aktualna zawartosc paliwa w baku
TC-Time: zawartosc paliwa w baku (srednia?)
TC-Dist: zawartosc paliwa w baku (srednia?)
TC-Dist/RC-Dist = zasieg
Inj-RC: aktualne zuzycie [ml/s] (*3.6=l/h)
IIRC - pojawia sie przy przepalonych zarowkach
ACK - gdy kierowca pokwituje blad
Store - zapamietuje przez jakis czas blad (nawet jesli aktuanie nie wystepuje) co jakis czas zostaje automatacznie wyzerowany
Tak przy okazji: jakby ktos mial jakis problem niemieckojezyczny to mozecie mnie pytac na PW bo tak sie sklada, ze po niemiecku umiem rownie dobrze jak po polsku. Tylko cierpliwosci bo nie jestem na forum codziennie :mrgreen:
Napisano 09 kwiecień 2007 - 17:14
Napisano 09 kwiecień 2007 - 17:42
Użytkownik Paweł z Poznania dnia pon, 09 kwi 2007 - 18:14 napisał
W raczce kierunkowskazow to jest tempomat, a nie BC.
Napisano 10 kwiecień 2007 - 14:31
- (9 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie