Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

radio CDR 2005 VDO


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
119 odpowiedzi na ten temat

#1 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 15 lipiec 2006 - 20:10

Jak w temacie czy radio CDR 2005 VDO było montowane fabrycznie w VC sedan z 2003r. Autko zakupione w NIemczech.

MOże ktoś wie co to może być za problemem... radio nie reaguje na przyciski, wyświetlacz pokazuje SAFE... i nic więcej... :(

pzdr
  • 0


#2 Kali

Kali
  • Forumowicz
  • 2391 postów
  • Dołączył:20 gru 2004
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 lipiec 2006 - 20:13

Na 99% bylo seryjnie. Jesli chodzi o napis SAFE to pewnie radio sie zakodowalo. Trzeba wprowadzic PIN 4 liczbowy.
  • 0

#3 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 15 lipiec 2006 - 20:20

Tak, tylko że radio nie reaguje na przyciski ... pzryciskam i nic... na wyświetlaczu dalej pali się SAFE a nie miejsce na kod...
  • 0

#4 Kali

Kali
  • Forumowicz
  • 2391 postów
  • Dołączył:20 gru 2004
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 lipiec 2006 - 20:25

Tak, tylko że radio nie reaguje na przyciski ... pzryciskam i nic... na wyświetlaczu dalej pali się SAFE a nie miejsce na kod...


A wykonales cala procedure?

Trzeba przytrzymac przycisk AS, potem wpisac kod. Nastepnie potwierdzic wpisany kod trzymajac przycisk AS az zapiszczy.
  • 0

#5 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 15 lipiec 2006 - 21:29

Wszystko jak należy zostało wykonane ale i tak nic z tego... ani "drgnie".
Ale jak mógłbys podac dokładną procedurę... krok po kroku, to będę dźwięczny.
Możę coś źle odczytuję instrukcje niemiecką... kiedys się tego uczyłem, duzo nie zostało :(

Byłem u gościa na techu (oczywiście nie ASO)... wyszło, że brak komunikacji... jakby ktoś wprowadził za dużo błędnych kodów (tak radio ma od kupna) ... wyjeliśmy radio... rozkodował go u siebie...
Sprzęt na drugi dzień poszedł na miejsce... i dalej nic, nie ma reakcji :(
Brak komunikacji, mam jechać na techa do tego speca w środę bedzie kombinował całą komunikację przeszpegowac w autku... raz mu cwychodziło "błąd CD" a innym razem "komunikacji brak" Mówi że może się nawet zejść ze 4-5 godzin.
Ale może się uda...
  • 0

#6 tomekrutek

tomekrutek
  • Forumowicz
  • 9 postów
  • Dołączył:16 lut 2006
  • Skąd:mazowieckie

Napisany 16 lipiec 2006 - 08:39

witam.spróbuj włączyć zapłon w aucie i radio.może to potrwać jakiś czas zanim będzie można wprowadzić kod.jest to zależne ile razy był błędnie wprowadzony.


pozdr.
  • 0

#7 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 18 lipiec 2006 - 19:52

witam.spróbuj włączyć zapłon w aucie i radio.może to potrwać jakiś czas zanim będzie można wprowadzić kod.jest to zależne ile razy był błędnie wprowadzony.


pozdr.


to nie pomaga... radio nie reaguje :(
  • 0

#8 Bilard

Bilard
  • Forumowicz
  • 28 postów
  • Dołączył:17 kwi 2006
  • Skąd:Kraków

Napisany 18 lipiec 2006 - 20:14

a ile trzymasz go na zapłonie ? bo u mnie załapało gdzieś po 15 minutach przy włączonym radiu (safe) i po tym czasie ponownie można było wpisac kod
  • 0
LPG-sekwencja

#9 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 18 lipiec 2006 - 20:26

u mnie SAFE świeci sie cały czas, jak tylko włączę zapłon... trzymałem 7 minut, myślałem, że to długo ale 15 to :shock: Jutro z rana przymiarkę zrobię...

Trzymałeś "AS" czy włącznik radia, czy obydwa razem? A, i zapłon cały czas załączony?

pzdr
  • 0

#10 shaqal

shaqal
  • Przyjaciel VKP
  • 3882 postów
  • Dołączył:03 sty 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Grudziądz / Gdańsk
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:A6 2.7TDI, A3 1.8TFSI

Napisany 18 lipiec 2006 - 20:57

Hmm, przecież wszystko jest jasno opisane w instrukcji do radia , po polsku, a wy tu kurcze macie problemy??? :roll:

Poza tym można w ostateczności podjechać do ASO a tam obojętnie kto z salonu nam pomoże za darmo z tym radiem :wink: Miałem podobną sytuacje po jednym z przegladów.
  • 0

#11 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 18 lipiec 2006 - 23:05

Hmm, przecież wszystko jest jasno opisane w instrukcji do radia , po polsku, a wy tu kurcze macie problemy??? :roll:  

Poza tym można w ostateczności podjechać do ASO a tam obojętnie kto z salonu nam pomoże za darmo z tym radiem :wink: Miałem podobną sytuacje po jednym z przegladów.


sorki, ale czytam z niemieckij instrukcji, kiedys się uczyłem... ale dużo nie zostało :) w głowie...
Jakoś do tej pory nie podrodze mi do ASO.
jutro jadę do magika z TECHem... może coś zaradzi.
  • 0

#12 Pawnick

Pawnick
  • Forumowicz
  • 1253 postów
  • Dołączył:18 maj 2006
  • Auto:VC GTS 2,2 YDTR

Napisany 18 lipiec 2006 - 23:45

Jak w temacie czy radio CDR 2005  VDO było montowane fabrycznie w VC sedan z 2003r. Autko zakupione w NIemczech.

MOże ktoś wie co to może być za problemem... radio nie reaguje na przyciski, wyświetlacz pokazuje SAFE... i nic więcej... :(

pzdr

nie wylogowane radyjko z innego samochodu włożone do innego... ech... tylko Tech
  • 0

#13 Bilard

Bilard
  • Forumowicz
  • 28 postów
  • Dołączył:17 kwi 2006
  • Skąd:Kraków

Napisany 19 lipiec 2006 - 18:00

@Daro zrób tak włącz samochód (zapłon) załącz radyjko chyba że po właczeniu zapłonu od razu pojawi sie safe to po prosto masz gdzieś ok 15 minut i po tym czasie powinny pojawić sie zamiast napisu safe kreski w miejsce których wpiszesz kod swojego radia i w tym czasie ok 15 minut nic nie trzymasz żadnego przycisku w radiu , najlepiej na ten czas podjedż po piwko do sklepu :-) coś mi sie wydaje że ty cały czas żle to robisz pamiętaj przez ok 15 minut jak bedzie włączony zapłon i wyświetlane safe nic nie dotykaj przy radiu i daj znac czy ruszyło , a jak nie to tylko serwis .
  • 0
LPG-sekwencja

#14 R1_NOKTO

R1_NOKTO
  • Forumowicz
  • 772 postów
  • Dołączył:06 maj 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:podkarpackie

Napisany 19 lipiec 2006 - 21:04

daro zakładam że posiadasz pin do tego radia, jesli posiadasz zrób tak jak tu pisze, tekst przepisany z instrukcji obsługi tego modelu

1. Włącz zapłon
2. Wyłącz radio za pomoca pokrętła
3. Nacisnij i przytrzymaj przycisk AS
4. Włącz radioodtwarzacz i trzymać wciśnięty przycisk AS do czasu usłyszenia sygnału potwierdzenie
5. na wyświetlaczu pojawi się napis CODE, a po 3 sekundach pojawia sie liczba dozwolonych prób wprowadzenia numeru kodu, np 10
6. Numer kodu (zamieszczony w dokumentach samochodu lub radioodtwarzacza) wprowadza za pomocą przycisków pamięci stacji 1, 2, 3, 4,
Przykład dla numeru 0365

Naciśnij 1 raz przycisk 1 0---
Naciśnij 4 razy przycisk 2 03--
Naciśnij 7 razy przycisk 3 036-
Naciśnij 6 razy przycisk 4 0365

Potwierdzić numer kodu:
Jeżeli na wyświetlaczu wyświetlony jest właściwy numer kodu, naciśnij przycisk AS do chwili usłyszenie sygnału potwierdzenia.

Jak to już nie zadziała to nie wiem co jest :???:
  • 0

#15 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 20 lipiec 2006 - 12:36

@Daro zrób tak włącz samochód (zapłon) załącz radyjko chyba że po właczeniu zapłonu od razu pojawi sie safe to po prosto masz gdzieś ok 15 minut i po tym czasie powinny pojawić sie zamiast napisu safe kreski w miejsce których wpiszesz kod swojego radia i w tym czasie ok 15 minut nic nie trzymasz żadnego przycisku w radiu , najlepiej na ten czas podjedż po piwko do sklepu :-) coś mi sie wydaje że ty cały czas żle to robisz pamiętaj przez ok 15 minut jak bedzie włączony zapłon i wyświetlane safe nic nie dotykaj przy radiu i daj znac czy ruszyło , a jak nie to tylko serwis .


Po piwo to mam jechać tym autkiem czy drugim? Bo jak tym to zapłon jest włączony cały czas... a SAFE się świeci już od 2000km... czyli w czasie jazdy z włączonym silnikiem nieraz i 5-6 godzin i nic z tego / nic się nie zmienia :sad:
a jak innym autkiem, a wtym ma pozostać włączony tylko zapłon bez przyciskania żadnego przycisku... to tak nie próbowałem... spróbuję.
  • 0

#16 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 20 lipiec 2006 - 12:38

R1_NOKTO, robiłem ta procedurę i nic... chyba że coś poplątałem, wieczorkiem może znajdę czas to pokombinuję.

pzdr
  • 0

#17 R1_NOKTO

R1_NOKTO
  • Forumowicz
  • 772 postów
  • Dołączył:06 maj 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:podkarpackie

Napisany 20 lipiec 2006 - 12:46

R1_NOKTO, robiłem ta procedurę i nic... chyba że coś poplątałem, wieczorkiem może znajdę czas to pokombinuję.

pzdr


No jak to już nie zadziała to tylko serwis Ci pozostaje :???:
  • 0

#18 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 21 lipiec 2006 - 20:25

No i kupa... radio mam chyba skposane... TECHEM nie idzie... wyskakuje "błąd CD", po skasowaniu błedu zaraz z powrotem się pojawia... Muszę się rozglądnąć za nowym :(
  • 0

#19 daro

daro
  • Przyjaciel VKP
  • 1308 postów
  • Dołączył:04 lip 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Mińsk Maz. / W-wa
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:Czarna Sportage 2.0 CRDI 150KM

Napisany 31 lipiec 2006 - 11:58

Już radio gra... Taki numer że... aż wstyd.
Błąd "CD" na TECHu to dlatego że była włożona płyta DVD i fizycznie widział płyte i nie mógł jej przeczytać.
A wpisanie kodu... radio ustawione było na załącz po przekręceniu kluczyka, trzeba było wcisnąć AS i przekręcić kluczyk, zamiast POWER... i chciało kodu... kolega elektronik, miał zaglądnąć do radia i wcześniej chciał sprawdzić objawy w autku... i poszło.

Już po sprawie.

pzdr
  • 0

#20 R1_NOKTO

R1_NOKTO
  • Forumowicz
  • 772 postów
  • Dołączył:06 maj 2006
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:podkarpackie

Napisany 31 lipiec 2006 - 12:57

Czyli w mojej poradzie troszkę prawdy było :wink:
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_