Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

duze spalanie na biegu jałowym


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 LeSiOr

LeSiOr
  • Forumowicz
  • 16 postów
  • Dołączył:05 lut 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:małopolskie
  • Auto:Vectra B 2,0 + LPG 96.r

Napisany 31 lipiec 2013 - 22:49

Witam, pytanie dotyczy dużego spalania na biegu jałowym po naprawie uszczelki pod głowicą i zeszlifowanie jej o 0,3 mm (z powodu dużego wżeru) spalanie chwilowe na luzie bez świateł wynosi 2,0 l/h trochę dużo ponieważ przed tym zabiegiem wynosiło 1,1 l/h obroty wynoszą 800 i podobna sytuacja występuje na pb jak i na lpg. moja pytanie brzmi czy to dlatego ze zmniejszyła się w dużej ilości komora spalania. Dodam ze uszczelkę wymieniałem z powodu nie palenia na jedna świece ponieważ była zalewana płynem oraz błędu sondy lambdy która źle szczytowała (teraz problem ustało) na początku po pierwszym odpalenia wynosiło 1,6 l/h a teraz wzrosło do 2,0 l/h
  • 0


#2 najt154

najt154
  • Forumowicz
  • 161 postów
  • Dołączył:15 sie 2011
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Sierpc/Płock
  • Województwo:mazowieckie
  • Auto:VB '95 CD X20XEV + LPG sekw. Landi Renzo Omegas

Napisany 01 sierpień 2013 - 08:48

Silnik pracuje dobrze? Zbiera się ok, nie kopci? Może pasek rozrządu przestawiony o 1 ząbek i będzie palić dużo za dużo. A jak wygląda spalanie w przełożeniu na 100km/h?
Coś na pewno jest nie tak bo mnie 2,0l/h nie pali nawet na klimie.
A co z tą sondą bo nie rozumiem? Co ma sonda do głowicy? Co właściwie uczyniłeś w kierunku sondy?
  • 0

#3 LeSiOr

LeSiOr
  • Forumowicz
  • 16 postów
  • Dołączył:05 lut 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:małopolskie
  • Auto:Vectra B 2,0 + LPG 96.r

Napisany 01 sierpień 2013 - 14:50

Silnik pracuje dobrze? Zbiera się ok, nie kopci? Może pasek rozrządu przestawiony o 1 ząbek i będzie palić dużo za dużo. A jak wygląda spalanie w przełożeniu na 100km/h?
Coś na pewno jest nie tak bo mnie 2,0l/h nie pali nawet na klimie.
A co z tą sondą bo nie rozumiem? Co ma sonda do głowicy? Co właściwie uczyniłeś w kierunku sondy?

z sodą podczas spalania płynu źle sczytywała teraz po naprawie uszczelki wszystko wróciło do normy. na razie spalanie okej. Pasek tez okej 2 razy było sprawdzane nawet po obróceniu walu korbowego. Nie kopci przyspieszenie okej.
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_