Witajcie. Piszę bo już mi łapki opadają. Posiadam Opla Vectrę B Kombi 1,6 16V (benzyna) 1997r. Jakiś czas temu zaczęły się z nią problemy .. Zaczęła w trakcie jazdy słabnąć i niestabilnie silnik pracował na niskich obrotach, nawet nieraz musiałem redukować z piątki do dwójki by ją rozpędzić. Gdy ten objaw się nasilił postanowiłem ją oddać do warsztatu. No i się zaczęło.... Co by to mogło być...??? Obecnie jestem po remoncie silnika (pierścienie, uszczelniacze, głowica, płyny...) Po tym zabiegu przestał słabnąć , ale obroty dale kuleją. Wymiana sondy lambdy, zaworu ciśnienia paliwa, flirty, wycięcie katalizatora (strumienica),świece, przewody wysokiego napięcia....+ robocizna . Ponad dwa tysiące zł , a warsztat mi mówi żebym znalazł innych fachowców bo oni już nie wiedzą co to może być!.. Drapie się po głowie i się zastanawiam, toć to zwykły Opel (nie Insignia)!!! Podpowiedzcie bo szlak mnie trafi z tym wszystkim....
Ps. Czy istnieje taka możliwość że po odłączeniu akumulatora świeciła się kontrolka poduszek powietrznych? Można ten błąd usunąć bez konieczności podłączania pod komputer(50zł) ?
Ten post był edytowany przez jacoo72. dnia: 18 maj 2011 - 06:30