Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie
- - - - -

Pioneer 2DIN


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
13 odpowiedzi na ten temat

#1 lord1981

lord1981
  • Forumowicz
  • 31 postów
  • Dołączył:12 wrz 2010
  • Województwo:warmińsko-mazurskie
  • Auto:Opel Vectra C kombi 1.9 CDTI 150KM

Napisany 22 październik 2010 - 19:27

Witam
Przymierzam sie do wymiany radia w swojej viki simens 2013 na Pioneer AVH-3200DVD. Co o tym sprzecie myslicie? Moze macie jakas inna alternatywe? Ciekawe jak to bedzie dzialac razem z kompem i sterowaniem w kierownicy?
Porady i pomysly mile widziane.
pozdrawiam

ok
dokonalem zkupu tego radyjka.
zobacze jak sie sprawuje.
  • 0


#2 zbyteczny

zbyteczny
  • Validating
  • 127 postów
  • Dołączył:02 wrz 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie

Napisany 25 październik 2010 - 21:31

powiem ci ze do tego samego sie przymierzam

jak mozesz napisz czy byly problemy z podłaczeniem co i jak, aha i czy ramka dedykowana do vectry byla razem z radiem , bo na jakiejs aukcji widzialem w komplecie
  • 0

#3 lord1981

lord1981
  • Forumowicz
  • 31 postów
  • Dołączył:12 wrz 2010
  • Województwo:warmińsko-mazurskie
  • Auto:Opel Vectra C kombi 1.9 CDTI 150KM

Napisany 26 październik 2010 - 22:34

ok mam go w domu.
ale teraz nasuwaja sie pytania w kwestii montazu - czy potrzebna jest jakas dodatkowa kieszen, bo ta co przyszla z radiem jest za duza- radio ma luzy.
ramke ozdobna zamowilem odzielnie.
  • 0

#4 zbyteczny

zbyteczny
  • Validating
  • 127 postów
  • Dołączył:02 wrz 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie

Napisany 27 październik 2010 - 09:55

ja myslalem ze skoro jest 2DIN to 2DIN i wchodzi bez problemu....
  • 0

#5 lord1981

lord1981
  • Forumowicz
  • 31 postów
  • Dołączył:12 wrz 2010
  • Województwo:warmińsko-mazurskie
  • Auto:Opel Vectra C kombi 1.9 CDTI 150KM

Napisany 27 październik 2010 - 18:39

ja myslalem ze skoro jest 2DIN to 2DIN i wchodzi bez problemu....


wiem ze ktos to robil z sasiedniego forum ale nie moge tego znalezc. montowal pioneera.
  • 0

#6 zbyteczny

zbyteczny
  • Validating
  • 127 postów
  • Dołączył:02 wrz 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie

Napisany 30 październik 2010 - 11:26

i jak prace instalacyjne ;p ?
  • 0

#7 lord1981

lord1981
  • Forumowicz
  • 31 postów
  • Dołączył:12 wrz 2010
  • Województwo:warmińsko-mazurskie
  • Auto:Opel Vectra C kombi 1.9 CDTI 150KM

Napisany 31 październik 2010 - 10:58

i jak prace instalacyjne ;p ?



jestem w kropce. potrzeba do tego dokupic oryginalna kieszen montazowa do opla i pozmieniac piny w kostce iso bo oryginalnie w oplu sa jakos dziwnie ulozone ze jak spinam kostki to brak zasilania na radiu (sprawdzalem na dwoch modelach), niby iso to standard, a okazuje sie ze nie. takze montaz jeszcze poczeka do przyszlego tygodnia.
  • 0

#8 zbyteczny

zbyteczny
  • Validating
  • 127 postów
  • Dołączył:02 wrz 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Województwo:pomorskie

Napisany 01 listopad 2010 - 10:20

czyli taka jak miales w seryjnym radiu ?
nie masz takiej ?
  • 0

#9 lord1981

lord1981
  • Forumowicz
  • 31 postów
  • Dołączył:12 wrz 2010
  • Województwo:warmińsko-mazurskie
  • Auto:Opel Vectra C kombi 1.9 CDTI 150KM

Napisany 27 listopad 2010 - 20:41

musze odswierzyc.
TemAT powraca jak bumerang. Wiec mam to radio i lezy i sie kurzy.
Czy jest jakis sposob aby je podlaczyc tak by byly wskazania komputera? sterowania z kierownicy nie musi byc tylko zeby spalanie pokazywal itp. Spalanie potrzebne jest do tego zeby wiedziec czy w danym momencie filtr dpf sie dopala. jak wyciagam oryginalne radio to wyswietlacz nie reaguje pokazyje tylko czas date i temp. oraz znaczek opla.
pomozcie bo wpakowalem kase w radio i stoi.
  • 0

#10 nika84-24

nika84-24
  • Forumowicz
  • 1412 postów
  • Dołączył:18 lip 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:knurów
  • Województwo:DE
  • Auto:insignia kombi 2.0cdti

Napisany 28 listopad 2010 - 21:41

hehe witam tez zmieniałem u siebie w signum 2004 miałem kaseciaka i załozyłem pioneer AVH-3100dvd tez musiałem pokombinowac z pinami w kostce zamianic trzebabylo chyba "+" z podtrzymywania pamieci z plusem z zailania radia i gra dokupiłem tylko ramke adapter do zamaskowania otworu wokół nowego radia a co do sterowania komputerem pokładowym to nie mam problemu bo sterowanie mam na manetce od wycieraczek (zaleta przedlifta), zadnej kieszeni nie kupowałem bo dosc dobrze radio siedzi w fabrycznej oplowskiej, musiałem tylko wypiąc kostke iso z tej ramki i puscic ja luzem za ramką oraz dokupic przejsciówke do anteny za 1zł a co do sterowania z kiery to miałem kiedys w planach ale 170zł (allegro) to jak dla mnie ciut za dużo. Przy okazji wymiany radia zabrałem sie za wygłuszenia drzwi oraz wszystkie drgające lementy w ich środku (polecam) efekt bez porównania z fabryką ,nawet zrezygnowałem z zakupu suba dzwiek po zmianie radia i wygłuszeniu jak dla mnie rewelacja
  • 0

#11 arion

arion
  • Forumowicz
  • 1 postów
  • Dołączył:29 lis 2010

Napisany 29 listopad 2010 - 15:30

witam,
no niestety bez szyny can-bus wskazań na wyświetlaczu nie będzie. wg mnie łatwiej jest znaleźć jakąś stację dedykowaną do vectry, która ma moduł can-busowy. znalazłem firmę która się zajmuje takimi stacjami, ale jak narazie nie mam pieniędzy na taki wydatek to sie nie zwracałem do nich. jakby ktos był zainteresowany rzucam linka do nich http://www.interdigi...?id=14&catID=35 może pomogą.
  • 0

#12 lord1981

lord1981
  • Forumowicz
  • 31 postów
  • Dołączył:12 wrz 2010
  • Województwo:warmińsko-mazurskie
  • Auto:Opel Vectra C kombi 1.9 CDTI 150KM

Napisany 05 grudzień 2010 - 08:18

a co powiecie na takie rozwiazanie?
niech dzialaja dwa radia. rozdziele zasilanie i simens powedruje do bagaznika a pioneer na jego miejsce. to da sie zrobic i beda wskazania na wyswietlaczu.
co o tym myslicie?
  • 0

#13 nika84-24

nika84-24
  • Forumowicz
  • 1412 postów
  • Dołączył:18 lip 2010
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:knurów
  • Województwo:DE
  • Auto:insignia kombi 2.0cdti

Napisany 15 grudzień 2010 - 18:53

zeby tak dwa radia podłączać to troche bez sensu jezeli juz to rozbebeszyłnym to fabryczne i wyciągnąłbym układ odpowiedzialny za obsługe menu BC i przycisk setings wyprowadziłbym tam gdzie bym chciał a sam układ podłączony pod szyne can-bus schowałbym gdzieś za radiem lub schowkiem ale zrobisz jak uważasz ;)
  • 0

#14 lord1981

lord1981
  • Forumowicz
  • 31 postów
  • Dołączył:12 wrz 2010
  • Województwo:warmińsko-mazurskie
  • Auto:Opel Vectra C kombi 1.9 CDTI 150KM

Napisany 15 grudzień 2010 - 20:44

nie rozumiem.
prosze jesli mozesz mi pomoc, bo widze ze do rzeczy piszesz.
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_