Skocz do zawartości

Vectra Klub Polska używa cookie. Przeczytaj Privacy Policy aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość, proszę kliknąć w przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie



Zdjęcie

Rozstaw srub


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
9 odpowiedzi na ten temat

#1 dzeton

dzeton
  • Forumowicz
  • 137 postów
  • Dołączył:22 gru 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Bydgoszcz
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:Tico -_-'

Napisany 22 kwiecień 2010 - 00:01

Witam. Mam pytanko, jak wiadomo vectra ma rozstaw srub 4x100 ale czy mozna zrobic cos zeby weszly felgi o rozstawie 4x108? I czy ewentualna zmiana w jakis sposob jest bezpieczna?
Pozdrawiam
  • 0


#2 IRON

IRON
  • Przyjaciel VKP
  • 2235 postów
  • Dołączył:04 cze 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Przemyśl
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:Była Vectra A 1,6 8V jest Vectra B 1,8 16V

Napisany 22 kwiecień 2010 - 00:06

śruby pływajace. czy bezpieczne?? jezdza ludzie i nic nie mówia :)
  • 0

#3 Domlo

Domlo
  • Przyjaciel VKP
  • 3131 postów
  • Dołączył:12 cze 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Made in Jarosław RJA
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:ex: poldek,golf,VA,VB,MB, obecnie: fabia,corsa,E36

Napisany 22 kwiecień 2010 - 00:17

Witam. Mam pytanko, jak wiadomo vectra ma rozstaw srub 4x100 ale czy mozna zrobic cos zeby weszly felgi o rozstawie 4x108? I czy ewentualna zmiana w jakis sposob jest bezpieczna?
Pozdrawiam



śruby pływajace. czy bezpieczne?? jezdza ludzie i nic nie mówia :)


z 4x100 na 4x98 albo na 4x102 dzięki śrubom pływającym się da
ale aż na 4x108 to się napewno nie da

może wymiana piast ? ale raczej nie opłacalny biznes...
  • 0

#4 IRON

IRON
  • Przyjaciel VKP
  • 2235 postów
  • Dołączył:04 cze 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Przemyśl
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:Była Vectra A 1,6 8V jest Vectra B 1,8 16V

Napisany 22 kwiecień 2010 - 00:19

o sory FAKT moja pomyłka :D myslałem o 98 a to było 108 :D
  • 0

#5 Hołek

Hołek
  • Klubowicz
  • 1667 postów
  • Dołączył:27 lut 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Świebodzin/Sztokholm
  • Województwo:lubuskie
  • Nr klubowy:263
  • Auto:Frontera Limited X22DTH
  • Oddział VKP:Lubuski

Napisany 22 kwiecień 2010 - 01:05

tylko dystanse
  • 0

Była: VA C16NZ '92 / VA C20NE '92 / VA C20XE '92 / VB X16XEL '96 /
VB X25XEi '00 /FA C20NZ '94 / VC Z20NET '04 / VC Z20NET '06 

Jest: FB X22DTH '00 / VC Z20NET '03 / SIGNUM Z20NET '03

SPRZEDAM VC GTS 2.0T '03 & SIGNUM 2.0T '03 & FRONTERA X22DTH


#6 Domlo

Domlo
  • Przyjaciel VKP
  • 3131 postów
  • Dołączył:12 cze 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Made in Jarosław RJA
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:ex: poldek,golf,VA,VB,MB, obecnie: fabia,corsa,E36

Napisany 22 kwiecień 2010 - 01:20

o widzisz o tym nie pomyślałem

a znalazłem na allegro
takie http://moto.allegro...._producent.html
i
takie http://moto.allegro....ub_18_20mm.html

różnica w cenie masakryczna - a czy w tych z pierwszego linku też jest opcja zmiany rozstawu śrub ?niby gośc w aukcji nic nie pisze o tym
  • 0

#7 Hołek

Hołek
  • Klubowicz
  • 1667 postów
  • Dołączył:27 lut 2005
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Świebodzin/Sztokholm
  • Województwo:lubuskie
  • Nr klubowy:263
  • Auto:Frontera Limited X22DTH
  • Oddział VKP:Lubuski

Napisany 22 kwiecień 2010 - 01:37

co innego dystans, który ma na celu zwiększenie rozstawu kół, a co innego dystans, który ma na celu zmianę rozstawu śrub, więc i ceny będą inne.
  • 1

Była: VA C16NZ '92 / VA C20NE '92 / VA C20XE '92 / VB X16XEL '96 /
VB X25XEi '00 /FA C20NZ '94 / VC Z20NET '04 / VC Z20NET '06 

Jest: FB X22DTH '00 / VC Z20NET '03 / SIGNUM Z20NET '03

SPRZEDAM VC GTS 2.0T '03 & SIGNUM 2.0T '03 & FRONTERA X22DTH


#8 dzeton

dzeton
  • Forumowicz
  • 137 postów
  • Dołączył:22 gru 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Bydgoszcz
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:Tico -_-'

Napisany 27 kwiecień 2010 - 00:02

A powiedzmy z 4x100 na 5x110? Poprosze o jakas fachowa opinie, czy jest to bezpieczne i jak to dokladnie zrobic i czy te dystanse na allegro z linku wyzej od kolegi Domlo sa do tego odpowiednie..?
  • 0

#9 Domlo

Domlo
  • Przyjaciel VKP
  • 3131 postów
  • Dołączył:12 cze 2008
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Made in Jarosław RJA
  • Województwo:podkarpackie
  • Auto:ex: poldek,golf,VA,VB,MB, obecnie: fabia,corsa,E36

Napisany 27 kwiecień 2010 - 00:11

wiesz ... wydasz 600 zł (plus śruby), to pewnie połowa ceny ciekawych felg... więc czy się opłaca ??
  • 0

#10 dzeton

dzeton
  • Forumowicz
  • 137 postów
  • Dołączył:22 gru 2009
  • Płeć:Mężczyzna
  • Skąd:Bydgoszcz
  • Województwo:kujawsko-pomorskie
  • Auto:Tico -_-'

Napisany 28 kwiecień 2010 - 12:17

Zrezygnowalem z teog pomyslu poniewaz zdecydowalem sie na tansze alufelgi, a przy zakupie drozszych chcialem felgi przelozyc do nowej Vectry :)
  • 0




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników


Skin Designed By Duke_